Annons:

Här är sportchefens nya uppdrag – ”Känner mig bekväm”

Västerviks IK får lyssna till Emil Georgsson i båset nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Här är sportchefens nya uppdrag – ”Känner mig bekväm”

Emil Georgsson har många år bakom sig i Västervik – både som spelare och sportchef. Nu adderas ytterligare en titel till listan. Georgsson blir assisterande tränare kommande säsong.

Annons:

VIK:s jakt på en assisterande tränare till Mattias Karlin är därmed över och det blir en så hemvävd lösning som det bara är möjligt. Emil Georgsson kliver ned i båset.

– Efter säsongen bildades en grupp där styrelse, sportchef och Mattias Karlin skulle skapa en profil för hela staben. En par olika lösningar och namn har diskuterats men denna lösning med att Emil kliver in och assisterar Mattias och Gabriel är den som vi tycker är mest fördelaktig när vi både ser till det sportsliga och ekonomiska, säger Anders Wiman, vice ordförande i klubben, i ett pressmeddelande.

Kvar som sportchef

Georgsson kommer behålla ansvaret för truppen:

– Emil kommer fortfarande ha sista ordet kring spelarvärvningar. Denna lösning är först och främst denna säsong och efter att den är slutspelad får vi göra en utvärdering på hur det funkat.

Redan under förra säsongen gjorde Georgsson flera inhopp i båset med lyckat resultat.

– Vi har diskuterat detta fram och tillbaka samt andra lösningar men ändå fastnat i att vi tror att denna lösning ska kunna funka bäst i rådande situation. Jag och Karlin känner varandra utan och innan och under dessa två år vi jobbat båda som ledare har det funkat väldigt bra. I princip har vi jobbat som ett team sen dag ett där vi diskuterat allt fån olika spelsekvenser till spelarvärvningar. Sen är det en ny roll men känner mig ändå bekväm i det och vet att jag kommer få bra uppbackning av Karlin, säger han själv.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt