Annons:

Nya RF-pengar fyller på VH:s konto med flera hundratusen

Vimmerby Hockey tilldelas drygt 300 000 kronor för uteblivna intäkter. Foto: Ossian Mathiasson

Nya RF-pengar fyller på VH:s konto med flera hundratusen

Vimmerby Hockeys bankkonto fylls på ytterligare. Nu står det klart att föreningen får mer än 300 000 kronor av de pengar som fördelas bland lagen i Hockeyettan som hade ett eventuellt kval kvar att spela när säsongen avbröts på grund av coronakrisen.

Annons:

2018 gjorde Vimmerby Hockey ett plusresultat på närmare 440 000 kronor, och verksamhetsåret 2019/2020 blev ännu bättre. På årsmötet nyligen redovisades en vinst på 855 000 kronor och ett eget kapital på omkring 1,5 miljoner.

Och nu rullar det in ytterligare en stor summa pengar på Vimmerby Hockeys konto.

Drygt 300 000 kronor 

Föreningen har nämligen tilldelats drygt 300 000 kronor från Hockeyettan för uteblivna intäkter från en eventuell kommande kvalserie till HockeyAllsvenskan. Detta är pengar som i grunden kommer från Riksidrottsförbundet, som har gått via Svenska ishockeyförbundet och sedan vidare till Hockeyettan.

– Pengarna har sedan fördelats mellan de lag som hade matcher kvar att spela. Detta har gjorts utifrån en tabell som Hockeyettan tagit fram baserad på publiksnitt, sannolikhet att ta sig vidare etc, berättar Vimmerby Hockeys ordförande Marcus Samuelsson.

Inte räknat med pengarna 

Pengarna hade Vimmerby Hockey inte räknat med att få in, utan de kommer bokas som intäkt på nuvarande verksamhetsår.

– Vi har redovisat för Hockeyettan det intäktsbortfall vi förväntade oss. Vi hade kanske hoppats på lite mer ersättning, men det är ändå bra. Om vi hade tagit oss till Kvalserien hade sannolikt nettot blivit större, men samtidigt hade vi ju inte fått några intäkter alls om vi inte hade tagit oss dit, säger Marcus Samuelsson.

Tryggare start på säsongen 

Föreningens vice ordförande Anders Kostenius ser det ekonomiska tillskottet som en trygghet inför hösten.

– Vi vet ju inte vad som händer då. Men om vi tvingas spela en stor del av höstsäsongen utan publik så ger ju detta onekligen en liten tryggare start på den.

Hur tror du att er sponsorförsäljning kommer påverkas av coronakrisen?

– Några sponsorer kommer säkert dra ner lite, medan vi har fått indikationer på att det kan gå åt andra hållet med en del andra sponsorer. Vi har bra relationer med våra sponsorer och är en välskött förening där det finns en tanke med det mesta, så förhoppningsvis ska vi klara den biten bra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt