Annons:

Tidigare VH-back lägger av med hockeyn:

Den tidigare VH-spelaren Edwin Johansson har gjort sitt på hockeyrinken då han har bestämt sig för att lägga av. Foto: Ossian Mathiasson

Tidigare VH-back lägger av med hockeyn: "Började växa fram i VH"

Den tidigare Vimmerby Hockey-spelaren Edwin Johansson har valt att lägga ner sin hockeykarriär. 
– Ja, det stämmer. Han har slutat med hockeyn, säger Per Gustafsson, tränare och sportchef i HC Dalen. 

Annons:

Den HV71-fostrade backen Edwin Johansson fick inte förlängt kontrakt med Vimmerby Hockey efter förra säsongen och valde då att återvända till Dalen. 

Nu står det klart att han lägger av med hockeyn, något som Henrik Skoglund var först med att rapportera om på Twitter. 

Per Gustafsson, sportchef och tränare i HC Dalen, bekräftar att Johansson lägger skridskorna på hyllan som 21-åring. 

– Som han sa till mig så hade det börjat växa fram redan förra året i Vimmerby och han kände efter vår sommarledighet att han inte hade drivet till att fortsätta spela hockey. Han tog ett beslut och känner inte att han kan lägga ner tiden som krävs, säger Per Gustafsson. 

"Hade hoppats mycket på honom"

Edwin Johansson är en stabil back som har sina främsta egenskaper i defensiven. 

– Det är olyckligt att han slutar. Jag hade hoppats mycket på honom och han hade fått en stor roll hos oss. Jag tror att det var ett tufft beslut för Edwin. Han har levt med hockeyn i många år. Det är inte så mycket att säga, en del killar tar sådana beslut, säger han. 

Vet du vad han ska hitta på nu?

– Jag tror att han ska börja plugga till att börja med. 

Flyttas över till västra serien

I och med att Karlskrona HK nu ska spela i Hockeyettan så har de placerats in i den södra serien där de tar Dalens plats. Dalen placeras i sin tur i den västra serien. 

– Jag försöker se positivt på det. Man säger ofta att den södra serien är bättre men jag vet inte.  Att vi får lite längre resor är det mest negativa, annars är det bara positivt med att möta nya lag.  

Hur ser det ut i laget?

– Vi har föryngrat vårt lag väldigt mycket. Förra året hade vi 16 nya spelare och nu har vi tolv nya spelare. Det har varit stor omsättning på spelare men jag tycker att vi har haft en bra grupp. Vi har tränat på bra hela sommaren. När det gäller fysbiten så ligger vi före många av de andra lagen. Vi har kört 13 veckor gemensamt under sommaren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt