Annons:

Flera förändringar i VH:s lag mot Nybro i afton

Phil Horskys Vimmerby Hockey möter Nybro i afton. Foto: Ossian Mathiasson

Flera förändringar i VH:s lag mot Nybro i afton

Fyra spelare spelar för första gången i år och tre spelare kommer inte till spel. Vimmerby Hockey möter kommande seriekonkurrenten Nybro Vikings på hemmais i afton.

Annons:

Vimmerby Hockey kan se tillbaka på en hittills stark försäsong med fem raka triumfer. I kväll väntar hemmamatch mot Nybro Vikings. 

Nyförvärvet Eric Backman gör sitt första framträdande i VH-tröjan, likaså tryout-spelarna Victor Östling och Aatu Luusuaniemi. Forwarden Max Popovic, som går in på sin andra säsong i klubben, säsongsdebuterar. Gustav Bågenvik vaktar målet och Martin Holmstrand börjar som 13:e forward. 

– Vi kommer till spel med sju backar och 13 forwards så vi har full lineup, säger tränaren Phil Horsky. 

Vad säger du om tryoutspelarnas första tid i VH?

– Båda två har gjort bra intryck på träningarna så de har något, det visste vi om. Vi visste inte så mycket om Victor men vi vet att de vill spela här. Därför tog vi in på dem på ett tryout-kontrakt, sedan får vi se hur det ser ut i matchen, säger Horsky. 

Tre spelare är inte med

Tomas Rydén, Oliver Kempainen och Olle Hellström är småförkylda och kommer inte till spel.

– De känner sig lite krassliga så det är bara att hålla dem borta från laget. Vi har ändå full trupp, säger Horsky. 

Tankar inför kvällens match mot Nybro?

– Vi vill nästa steg. Vi gjorde det bra i andra och tredje perioden mot Tranås, det vill vi fortsätta med när det gäller vårt spel. Det blir en bra fight från början. Vi vill ta nästa steg och det blir en speciell match med flera nya spelare. Vi har mycket energi och det vill vi utnyttja med mycket snabba byten och farten måste stämma från början. 

Nybro är ett förväntat topplag i Hockeyettan Södra så det blir en viktig värdemätare för VH. 

– Det är ett topplag med bra spelare. De har fått in två nya kanadensare och en av dem är med i dag. Vi funderar inte så mycket på dem, det är mest fokus på oss själva. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt