Annons:

Provspelarens första match på sex månader – vill fortsätta i VH

Victor Östling vill gärna spela vidare i Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Provspelarens första match på sex månader – vill fortsätta i VH

Tryout-centern Victor Östling gjorde en bra första match i Vimmerby Hockey. Nu är frågan om han erbjuds kontrakt eller inte. 
– Jag är sugen på fortsatt spel i Vimmerby, säger han efter träningsmatchen mot Nybro. 

Annons:

Victor Östling har spelat i flera utländska ligor sedan 2014. Nu är den Hammarbyfostrade centern på provspel hos Vimmerby Hockey. 

Han har gjort två träningar med laget och kastades rakt in i hetluften i kvällens hemmamatch mot Nybro Vikings. 

– Det var kul, min första match på sex månader. Kul att få sätta igång igen även om det kändes lite annorlunda, säger Victor Östling, som anslöt till VH-truppen i måndags. 

Hur är kroppen?

– Jag är väldigt mör i benen men så är det alltid. Det är skillnad på träning och match. Helt annat tempo på matcher, det gäller att man tänker snabbt och åker skridskor snabbt. 

"Blev bättre och bättre"

Östling beskrivs som en spelare med bra fart i skridskoåkningen och med bra spelsinne. Det visade han långa stunder i träningsmatchen mot Nybro och bildade kedja tillsammans med Todd Winder och Jonas Nyman. 

– Det blev bättre och bättre. Det kändes som att jag hamnade på fel sida i början av matche, man är inte inne i matchtempot och Vimmerbys spelsystem. Jag har inte spelat i Sverige på sex år och det är en helt annan hockey. 

Vad ser du för skillnader jämfört med de andra ligorna som du har spelat i?

– Det är lite mer defensiv hockey här samtidigt som det är hög nivå på alla spelare. Alla kan åka bra skridskor och är jämna. Det har varit lite större skillnad på toppen och botten utomlands. 

Hyllar VH som klubb

Tränaren Phil Horsky sa efter matchen att beslut om framtiden för tryout-spelarna Victor Östling och Aatu Luusuaniemi kommer under torsdagen. 

– Jag tränar med laget i morgon, sedan åker jag till Stockholm för att fixa några grejer. Vi får se vad som händer.

Vad har du för känsla?

– Jag har fått en jättebra känsla av Vimmerby som lag och hur proffsigt det är med alltifrån träningar till hur allting sköts runt omkring. Alla är seriösa, vill vinna och utvecklas. Om det blir Sverige så är Vimmerby förstaalternativet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt