Annons:

VH:s besked i kväll: En får gå - en vill man ha kvar

Vimmerby Hockey hoppas få behålla tryoutspelaren Victor Östling. Foto: Ossian Mathiasson

VH:s besked i kväll: En får gå - en vill man ha kvar

För tre träningar och en match sedan plockade Vimmerby Hockey in tryoutspelarna Victor Östling och Aatu Luusuaniemi. I kväll fick de besked av VH om en eventuell fortsättning i klubben.

Annons:

Efter fyra raka segrar kom i går Vimmerby Hockeys första förlust på försäsongen (2-5 mot Nybro). På isen fanns då de båda tryoutspelarna Victor Östling (center) och Aatu Luusuaniemi (forward).

I dag, torsdag, gjorde de sin tredje träning och efter den fick de besked om sin hockeyframtid av sportchef Morgan Persson och tränare Phil Horsky.

För finländaren Aatu blev beskedet negativt.

– Ja, vi har brutit kontraktet med honom. Beslutet är grundat på sportsliga saker som jag egentligen inte vill gå in närmare på. Men vi tror inte att han kommer tillföra så mycket som vi vill, säger tränaren Phil Horsky.

 "Sugen på spel i Vimmerby"

Ett betydligt mer positivt beslut blev det för Victor Östling. Den Hammarbyfostrade centern som har spelat utomlands sedan 2014 imponerade i matchen mot Nybro – hans första match på sex månader.

– Jag är sugen på fortsatt spel i Vimmerby. Jag har fått en jättebra känsla av Vimmerby som lag och hur proffsigt det är med alltifrån träningar till hur allting sköts runt omkring. Alla är seriösa, vill vinna och utvecklas. Om det blir Sverige så är Vimmerby förstaalternativet, sa Victor Östling efter matchen i går.

Vimmerby eller utomlands 

Och om han bara vill så får han stanna. VH-tränaren Phil Horsky förklarar varför:

– Vi får avvakta till på måndag, då han ska lämna besked. Han är sugen, och kommer hjälpa vårt lag mycket under säsongen i så fall. Han är rapp i fötterna, har bra händer, och hans offensiv matchar det sätt vi vill spela på - med mycket fart.

– Han är så pass bra att han definitivt kan spela högre upp i seriesystemet, och då är Vimmerby en perfekt plats för honom. Han vill utvecklas, och det kommer han göra här. Som jag har förstått handlar det om Vimmerby eller utomlands igen, säger Phil Horsky.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt