Annons:

JUST NU: Tryout-forwarden klar för Vimmerby Hockey

Victor Östling är klar för VH. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: Tryout-forwarden klar för Vimmerby Hockey

Vimmerby Hockey plockar in forwarden Victor Östling. Han var tidigare på tryout i VH i början av september. 

Annons:

Victor Östling har spelat utomlands i olika ligor sedan 2014 och kommer närmast från spel i tyska tredjeligan.

– Vi nådde en lösning häromdagen som båda parter är nöjda med. Victor har varit hemma i Stockholm och sett över sina alternativ, och kommit fram till att han vill spela i Vimmerby. Eftersom vi jagat forwards en tid, så är vi glada att Victor vill spela för oss. Han imponerade när han var här på tryout, och är en spelare med bra fart, har fina händer och som är skicklig på att bära puck, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande.

Ska vara spelklar till premiären

Östling ansluter till VH-truppen under tisdagen och beräknas hinna bli spelklar till seriepremiären mot Tyringe på söndag. 

– Det ska bli jättekul att komma till Vimmerby, och kul att spela i Sverige igen. Vimmerby är det lag i ettan som jag hört mest och bäst om. Det är ett ställe som kan ge mig en bra utveckling och det känns som att vi har ett bra lag. Jag blev lite förvånad hur bra alla var när jag var nere på tryout, och hur var proffsigt det var på alla plan. Jag fick ett väldigt bra intryck, säger Victor Östling, som kan spela både center och ytterforward.

Nu har VH tolv forwards under kontrakt i truppen. 

– Vi söker ytterligare en forward av klass, men har ingen brådska utan bevakar spelarmarknaden, som kan börja öppna sig igen inom kort, säger Morgan Persson.

Avtalet med Victor Östling gäller säsongen ut. 

Fakta

Spelare: Victor Östling (ny från SC Riessersee), Eric Backman (ny från Kalmar HC), Todd Winder (ny från Guelph Gryphons, Kanada) Ludvig Vännström (ny från Piteå HC), Jakob Karlsson (förlängning), Olle Hellström (ny från Kiruna IF), Mathias Wigley (förlängning), Gustav Jansson (ny från Vallentuna), Max Pålholm (ny från Bodens HF), Tomas Rydén (förlängning), Oskar Lindgren (ny från Kallinge/Ronneby), Jonathan Augustin (ny från Nybro Vikings), Oskar Carlsson (förlängning), Jonas Nyman (ny från Skövde IK), Gustav Bågenvik (ny från Grums IK), Oliver Kempainen (förlängning), Max Popovic (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Pelle Ström (förlängning), Linus Ljung (förlängning), Anton Carlsson (förlängning). 

Tränare: Phil Horsky (förlängning), Philip Bertilsson (ny från Karlskrona J18), Mattias Lindén (förlängning). 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt