Annons:

Starkt förknippad med rivalen – skrev på för VH: ”Behövde det i min karriär”

Eric Backman har all anledning att se glad ut. Han är redo för spel i Vimmerby Hockeys premiär hemma mot Tyringe. Foto: Ossian Mathiasson

Starkt förknippad med rivalen – skrev på för VH: ”Behövde det i min karriär”

Eric Backman har representerat flera klubbar på Hockeyettan-nivå. Vimmerby Hockey blir backens sjätte klubb i Hockeyettan.
– Jag tycker att Vimmerby är en seriös förening som vill framåt, säger 27-årige backen. 

Annons:

Den offensive backen Eric Backman blev klar för Vimmerby Hockey i slutet av augusti och har representerat Västervik, Huddinge, Kristianstad, Kallinge/Ronneby och Kalmar HC, samtliga Hockeyettan, sedan säsongen 2013/2014. 

Backman har mäktat med 103 poäng på 227 matcher i landets tredje högsta liga och spelat fyra kvalserier till Hockeyallsvenskan. 

"Bevis på bra träningar"

Förra säsongen spelade han 19 matcher i Kalmar HC innan han fick avbryta säsongen på grund av skada. Han är sedan en tid tillbaka återställd från skadan och nöjd med att få tillhöra Vimmerby Hockey under kommande säsong. 

– Alla föreningar på Hockeyettan-nivå kämpar med allt runt omkring men jag tycker att Vimmerby är en seriös förening som vill framåt. Både jag och klubben har samma målsättning – jag vill vidare och Vimmerby som förening vill vidare. VH har varit förstående med att jag har dragits med en skada från tiden i Kalmar och de sa tidigt att jag skulle få tid till rehabilitering, säger Eric Backman.

VH:s sportchef Morgan Persson sa att Eric Backman är en toppback i ligan när han presenterades för lite mer än en månad sedan. 

Rehabiliteringen har gått bra och backen har spelat flera av träningsmatcherna som har slutat med segrar. 

– Jag har återhämtat sig på ett bra sätt, helt klart. Det har gått över min egen förväntan. Det är ett positivt bevis på att vi genomför bra träningar och att man som spelare kommer i form rätt snabbt med alla rutiner som klubben har.

Känner du av skadan?

– Knät har inte varit något problem i träningsmatcherna som jag har spelat. Det värsta har varit höfterna och att jag är ringrostig. Jag har gått från noll till 100 på kort tid. 

Fyra matcher på en dryg vecka

Vimmerby Hockey premiärspelar hemma mot bottentippade Tyringe och fortsätter med ett hektiskt spelschema: Tranås borta på onsdag, Troja/Ljungby hemma på fredag och Karlskrona borta på söndag. 

– Vi ser fram emot kommande matcher och seriepremiären. Vi har fyra matcher på åtta dagar så det är kul även om det kommer bli intensivt. Det gäller att ta hand om grejerna. 

Är du redo för det med tanke på din skadehistorik?

– Absolut, det är jag. Jag ser fram emot det, sedan får man se vad det är för matchbild och kolla om vi leder eller ligger under. Jag får säga en tråkig klyscha, men det handlar om att vi tar en match i taget till att börja med. Vi vill få en så bra start som möjligt. 

För många VH-supportrar är du starkt förknippad med Västerviks IK, trodde du helt ärligt att du skulle hamna i VH om du ser tillbaka några säsonger?

– Inte just då när jag spelade i Västerviks IK, då hade jag fullt fokus på VIK och kände mig hemmastadd i Västervik under tre år.  Sedan gick de upp i allsvenskan och valde att satsa på annat folk. Jag hamnade i Norge, sedan har jag pratat med Vimmerby inför några säsonger. Jag har valt andra ställen som jag trodde skulle passa mig bättre då. Jag hade ett lärorikt år i Kallinge/Ronneby och fjolårssäsongen i Kalmar blev inte som jag eller föreningen hade tänkt sig. 

Varför blev det just Vimmerby?

– Att komma till en förening som är mer stabil och har koll på allting runt omkring är precis vad jag behöver i min karriär. Jag vill bidra med allting som jag kan med ledarskap, mitt spel på isen och vara en ledare i omklädningsrummet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt