Annons:

Trots förlusten - VH-tränaren berömde laget efter "säsongens bästa insats"

Säsongens bästa insats. Så summerade Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky sitt lags uddamålsförlust mot serieledande Nybro.
– Kul att se hur många spelare steppade upp, säger han.

Annons:

Efter 5-2-förlusten senast mot Karlskrona var Phil Horsky långt ifrån nöjd med sitt lag. Han tyckte att alldeles för många spelare saknade både inställning och intensitet, och bänkade också ett antal spelare i slutet av matchen

Efter 1-2 hemma mot Nybro Vikings på onsdagskvällen var det en betydlig mer nöjd VH-tränare som mötte upp efter matchen.

"Vår bästa insats"

– Jag tycker att det var vår bästa insats den här säsongen, men synd att vi inte får utdelning. Om man vill vinna hemma måste man göra mer än ett mål, det är sanningen.

– Kroppsspråket på killarna, inställningen, intensiteten och insatsen tycker jag väldigt mycket om i dag. Det var kul att se hur många som steppade upp jämfört med mot Karlskrona. Många gjorde sin bästa match för säsongen, berömmer Phil Horsky

"Hatten av för den här insatsen" 

Om vi bortser från debaclet mot Karlskrona så sitter Vimmerbys försvarsspel till stor del. På tre matcher mot de tippade topplagen Tranås, Troja och Nybro har Vimmerby endast släppt in fyra mål. Trots det har man bara fått med sig tre poäng där. Detta beror så klart på att målproduktionen sviktar. Faktum är att bara de båda bottenlagen Tyringe och Mörrum har gjort färre mål än Vimmerby hittills.

– Även om pucken inte riktigt studsar med oss i anfallszon måste vi tänka positivt. Vi får jobba hårt för våra mål, men samtidigt är det mycket som är bra, och det är skönt att defensiven och grundspelet är där. Offensiven kommer. Idag har vi chanser, jobbar bra i anfallszonen och det är ju inte så att vi är långt ifrån att göra mål, säger Horsky.

– Nej, hatten av för den här insatsen. Det var skönt att vi tog ett steg jämfört med Karlskrona-matchen. Kul att se hur vi svarade, och man får inte tänka så mycket på tabellen, utan när man tittar på processerna så är jag väldigt nöjd med de tre sista matcherna. Samtidigt ska vi veta att Nybro är ett väldigt bra lag.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt