Annons:

VH möter krislaget - ”Kan spela mycket på chans”

Victor Crus Rydberg är förkyld och är ett osäkert kort i VH. Foto: Linus Johansson

VH möter krislaget - ”Kan spela mycket på chans”

Krislaget Varberg på bortais. Det är vad som väntar för Vimmerby Hockey i kväll. – Alla lag måste respekteras och Varberg har absolut ingenting att förlora, säger VH-tränaren Jeff Hällegard.

Annons:

Vimmerby fick precis den start på säsongen som man hade hoppats på. 2-1-segern hemma mot Kallinge/Ronneby var dessutom moralstärkande på det sättet att VH vände ett 0-1-underläge i sista perioden.

– Det jag är mest nöjd med är att vi mobiliserade kraft och gick ut och vände matchen i den tredje perioden. Det visar på en hög moral i laget, säger Jeff Hällegard.

Pressade Hanhals

I kväll väntar krislaget Varberg på bortais. För bara några veckor sedan talades det om konkurs, spelarna flydde och tränaren lämnade. Men klubben har lyckats resa sig och laget kom till spel i premiären borta mot Hanhals den gångna helgen. Där blev det förlust med 4-3 för Varberg.

– Vi får varken mer eller mindre antal poäng om vi besegrar Troja eller Varberg. Det finns inte utrymme för att inte ta ett lag på allvar. Arbetsinsatsen måste göras i 60 minuter i samtliga matcher, det måste killarna förstå.

Crus Rydberg kan missa matchen

Vimmerby är förstås storfavorit till en ny seger i kväll, men Jeff Hällegard varnar ändå för matchen.

– Varberg har absolut ingenting att förlora. De kan spela hur mycket på chans som helst. Och ett lag som spelar på chans och lyckas få in ett tidigt mål kan gå på ångorna efter det.

Som det såg ut på tisdagskvällen har Vimmerby samtliga spelare tillgängliga i kväll, utom möjligen Victor Crus Rydberg.

– Han har varit förkyld i ett par dagar och vi avvaktar en bit in på onsdagen innan vi bestämmer om han ska spela, säger Jeff Hällegard.

Hur VH kommer att formera femmorna är därmed inte helt klart. Vad som däremot är klart är att Viktor Kokman får vakta kassen även i den här matchen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt