Annons:

VH startar om efter uppehållet – tar en match i taget i oroliga tider:

Phil Horskys Vimmerby möter Tyringe på bortais när Hockeyettan drar igång igen efter ett kortare uppehåll. Foto: Ossian Mathiasson

VH startar om efter uppehållet – tar en match i taget i oroliga tider: "Många frågetecken"

Första halvan är avklarad. Vimmerby startar om mot Tyringe efter uppehållet – och tittar inte för långt fram i dessa oroliga coronatider.
– Det finns alltid några frågetecken under en vanlig säsong och nu finns det ett par frågetecken till med covid-19, säger Phil Horsky. 

Annons:

Halvtidsvilan är till ända. Nu är det dags att skilja agnarna från vetet och avgöra vilka fem lag som tar sig till allettan från den södra serien. 

Det skiljer nu två poäng mellan serietvåan Karlskrona HK (22 poäng) och sexan Tranås (20 poäng) efter elva omgångar. Femteplacerade Vimmerby Hockey, med lika många poäng som Tranås, slåss om en plats i allettan efter jul och möter Tyringe på bortais i kväll. 

Tyringe parkerar på jumboplatsen med fem inspelade poäng. När Vimmerby mötte Tyringe i seriepremiären blev det VH-seger med 5–2 i en förhållandevis jämn tillställning där lagen sköt lika många skott, 48 stycken. 

– Vi har verkligen laddat om och nu börjar andra halvan av serien. Det är en spännande tid, säger tränaren Phil Horsky.

"Många frågetecken"

Coronaviruset ökar i hela landet och Hockeyettan-klubbarna ska fortsätta sina verksamheter då de skärpta allmänna råden inte omfattar yrkesmässig idrott. Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten har definierat begreppet som idrott för sådana utövare där idrottsutövningen är den huvudsakliga sysselsättningen och där utövaren befinner sig på nationell eller internationell elitnivå för seniorer. Det kvittar också vilken inkomst utövaren har från sin idrott och i vilken omfattning utövaren har inkomster från annat arbete eller studier. 

Phil Horsky berättar att Vimmerby Hockey tar en dag och en match i taget i dessa svåra och oroliga tider. 

– Jag tänker inte så mycket framåt. Det finns alltid några frågetecken under en vanlig säsong och nu finns det ett par frågetecken till med covid-19. Vi får hantera det så proffsigt som möjligt och hela föreningen sköter det väldigt bra. Det är många frågetecken så man får ta match för match, säger Phil Horsky.

Om man tänker högt och spekulerar så kan serien pausas inom kort om ett sådant beslut fattas?

– Jag vet att det är mycket snack och skriverier som grabbarna läser. För oss hjälper det inte oss att ha sådana tankar. Vi vill jobba hårt och göra vårt bästa och sedan får vi se.

"Mycket ledarskap i truppen"

Vimmerby Hockey har inte haft något fall av covid-19 i a-truppen och har efter uppehållet ett schema med många matcher på kort tid. Tyringe i kväll och tre matcher under kommande vecka. 

– Vi vet att alla återstående matcher gäller något och vi har elva matcher kvar i grundserien. Från början har vi sagt att det är slutspelsmentalitet och nu är det ännu mer slutspelsmentalitet. Vår attityd är att vi vill vinna nästa match och inget annat.

När han summerar första halvan av grundserien är han nöjd med hur de har utvecklats som lag. 

– Vi har haft lite motgångar och tappat några spelare men vi har fått in duktiga killar. Vi torskade tre raka matcher mot riktigt bra lag. Vi var med och kunde ha vunnit matcherna. Kul att vi kom tillbaka och spelade med en stor tro på oss själva om hur vi ska spela och hur vi måste spela för att ha framgång. Det visar att vi har mycket ledarskap och attityd i truppen. 

Vad vill du se från ditt lag under andra halvan av grundserien?

– Att vi utvecklar vårt spel och att alla individer tar steg framåt i sin utveckling. Det har alltid varit min approach att jag vill utveckla alla killar och på det sättet utveckla laget. Vi är inte nöjda och har en stor kravbild på oss själva.

Hur ser du på tabelläget?

– Det är kanske tränarsnack men vad hjälper det mig att kolla på tabellen? Vi kan kolla på tabellen efter 22 omgångar, men inte innan. Nu är det bara att köra och det kommer bli ett jäkla race till slutet. Vi måste ha delmål och se till att vi tar match för match. Nu har vi fyra matcher på en dryg vecka, Tyringe i kväll och sedan tre matcher nästa vecka. Vi sätter upp delmål och tittar inte på tabellen. Det kommer bli tajt på slutet och vi vill inte stressa oss för mycket om det kommer räcka eller inte. Vi vill göra vårt bästa och kunna se oss i spegeln och vara stolta efter grundserien. Det är vad en vinnare är, när man gör sitt yttersta och är stolt över vad man har gjort. 

Nyförvärvet gör debut

Oscar Gustavsson dras med en lättare skada och spelar inte kvällens match. Tomas Rydén vaktar kassen och Todd Winder blir 13:e forward. 

Nyförvärvet Sebastian Widmar är spelklar och går in som ytterforward i kedjan med Philip Rondahl och Victor Östling. 

– Sebastian har bra spelförståelse, stor kropp och är stark på puck. Han har spelat i stora ligor så han har pondus i alla situationer och vet vad som krävs. Det är en intelligent spelare med bra driv och bra skott.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt