Annons:

Horsky räknar med tuffare derby i afton:

Vimmerby Hockey vann med betryggande 3–1 mot Tranås när lagen möttes i oktober. I kväll väntar returmötet i Vimmerby ishall. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky räknar med tuffare derby i afton: "De kommer ha kniven mot strupen"

Vimmerby Hockey körde över Tranås AIF i lagens senaste möte. Phil Horsky förväntar sig en helt annan matchbild i kvällens returmatch. 
– Vi får glömma den matchen, det kommer inte gå att jämföra, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Annons:

Vimmerby Hockey mot Tranås AIF är ett klassiskt möte som alltid lockar mycket publik och väcker heta derbykänslor. 

Så här i coronatider med begränsat antal åskådare på plats blir det något helt annorlunda. VH släpper in 50 personer som har säsongskort till kvällens match. När lagen möttes i Tranås i början av säsongen tog Vimmerby en klar och välförtjänt första seger med 3–0. 

– Vi har spelat tre matcher mot Tranås om man räknar in träningsmatcherna. Vi är ett bra lag om vi spelar vårt spel, då har Tranås problem. Jämfört med senaste matchen så har de ett nytt lag och har värvat två-tre bra spelare. De har fått med sig resultaten och presterat mycket bättre. Vi är medvetna om att vi har gjort det bra i tidigare matcher mot dem. De kommer ha kniven mot strupen mot oss. Det blir kamp och de kommer vara redo, likaså vi, säger Phil Horsky. 

"Levererat bra hockey"

Tolv matcher in i Hockeyettan placerar sig Vimmerby Hockey som trea med 23 poäng och kvällens motståndare Tranås, som står på 20 poäng, ligger precis under allettan-strecket. 

Han pekar på flera detaljer som talar för att Vimmerby ska ta säsongens andra derbyseger mot Tranås i seriesammanhang.  

– Vi har vunnit många tajta matcher och har mycket självförtroende i vårt spel, system och prestation. Trots motgångar så har vi levererat och spelat bra hockey hemma och borta, det ger oss mycket självförtroende. Vi spelar konsekvent vårt spel och dippar inte i för många byten. Vi spelar inte bra hela tiden men när vi dippar så blir det bara en kort stund, säger Phil Horsky. 

"Inte lätt att spela i Tyringe"

Efter ett kortare uppehåll startade Vimmerby Hockey om och vann fredagens bortamatch mot Tyringe med 3–1. 

– Jag tycker att vi gjorde ett riktigt bra jobb i förberedelserna. Vi följde matchplanen och hade tålamod trots att det var en tajt match. Vi gick inte ifrån våra strukturer, det tycker jag om väldigt mycket. Jag har sagt tidigare och jag säger det igen, Tyringe är ett underskattat lag. Det är inte lätt att spela i Tyringe så jag visste att det var en tuff match för att folk förväntar sig att det blir en enkel vinst. Det hör jag ofta men det var det inte alls. Vi var medvetna om att det inte skulle bli lätt, jag är stolt över hur vi hanterade matchen mentalt.

Forwarden Oscar Gustavsson, som saknades i senaste matchen mot Tyringe på grund av skadekänningar, är tillbaka. Backen Hampus Sjöbrink, 19, från Växjö Lakers organisation har lånats till kvällens match och lånet gäller tills vidare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt