Annons:

Vimmerby Hockey har 14 forwards i truppen så en forward måste vara utanför truppen. I kväll är det Oliver Kempainen som inte följer med till bortamatchen mot Troja/Ljungby. Foto: Ossian Mathiasson

VH möter serieledaren på bortais – forwarden är utanför truppen

Vimmerby Hockey har fått en fin start efter uppehållet. I kväll väntar serieledaren Troja/Ljungby på bortais. 
– Deras styrka är anfallsspelet med puckkontrollen genom mittzonen, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Annons:

Vimmerby Hockey har besegrat Tyringe med 3–1 och Tranås med 6–2 efter uppehållet. Nu väntar VH:s tuffast tänkbara uppgift med serieledaren Troja/Ljungby på bortais. 

– Jag har precis kollat på två av Troja/Ljunbys matcher, till exempel vår sista seriematch mot Troja/Ljungby. Jag tycker att vi var det bättre laget och tar med mig mycket positivt därifrån. Vi är medvetna om att de sätter mycket press så vi måste slå deras press från början och vara på tårna. Skridskoåkningen är nyckeln mot dem då de vill spela snabbt genom mitten. Vi måste stötta varandra och vara tajta i försvarszon, säger Phil Horsky. 

"Kommer få chanser"

I senaste omgången förlorade Troja/Ljungby med 4–5 mot formstarka Mörrum, som är inne i en god period med tre raka segrar. 

– Vi kommer få chanser och kommer skapa många chanser mot Troja. Vi vill också spela framåt och utmana dem så vi har ingenting att förlora. Vi åker dit med en bra känsla och vill ge dem en bra fight. 

Hur ser du på att de släppte in fem mål mot Mörrum?

– De slarvade lite i försvarszonen men de är annars väldigt stabila. Deras styrka är anfallsspelet med puckkontrollen genom mittzonen. När man utmanar dem så kommer de göra misstag. Vi åker dit och vill vinna matchen genom att ta för oss. 

VH hade ett långt snack efter torsdagskvällens träning för att gå igenom de grundläggande detaljerna i spelet.

– Mot Tranås var jag inte hundraprocentigt nöjd med hur vi spelade. Vi har många nya killar så vi gick igenom grunderna och pratade om identitet och hur vi vill uppträda och spela. Det var ett bra samtal. Vi vet hur vi är framgångsrika och vinner matcher så vi måste påminna oss om det. 

Forwarden är utanför truppen

Vimmerby Hockey har 14 forwards i truppen. Gustav Jansson stod över onsdagens match mot Tranås. I kväll är Jansson tillbaka och Oliver Kempainen får stanna hemma i Vimmerby. 

– Någon forward måste vara utanför laget när alla är friska och hela. Det är en lyxig situation. Grabbarna tar det bra så alla får visa upp sig och förtjäna sin istid. 

Hur har ni som tränare resonerat kring beslutet att ha Kempainen utanför truppen?

– Det är en svår situation. Det är små marginaler mellan grabbarna. Just nu vill jag inte att Gustav ska sitta två matcher utanför truppen. ”Kempa” gjorde det bra senast, men nu får Jansson chansen att få lite is och hjälpa laget med hans kropp och storlek som 13:e forward. 

Tar Todd Winder plats i en av kedjorna i kväll?

– Ja, han bildar kedja med Jakob Karlsson och Oscar Gustavsson. 

Ström spelar inte i kväll

Tomas Rydén vaktar kassen och Hampus Sjöbrink, lånet från Växjö Lakers J20-lag, är med igen. 

Backen Pelle Ström missar matchen på grund av covid-19 i hans närhet. 

– Han har inte covid-19 och inga symtom men vi tar inga risker i det här läget. När det finns en minsta chans så tar vi bort honom från laget, det måste vi göra. Vi tar vårt ansvar. Visst är det ett tufft beslut men så måste vi göra.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt