Annons:

Horsky: ”De kommer att bli stressade, klockan tickar”

Phil Horsky förväntar sig ett ännu desperatare Troja/Ljungby i returen i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky: ”De kommer att bli stressade, klockan tickar”

Vimmerby har kopplat greppet om playoff-mötet mot Troja/Ljungby. Nu har VH dubbla chanser att avgöra på hemmaplan och avancera till playoff 3.
– Nu är det psykologi inblandat och det ska vi försöka utnyttja, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby vände ett 1-0-underläge till seger med 2-1 i det första playoff 2-mötet borta mot Troja/Ljungby i tisdags. Även om serien fortfarande är vidöppen så är det VH som har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge. Vid seger på hemmais på fredagskvällen är Vimmerby klart för playoff 3. Skulle Troja/Ljungby vinna väntar en tredje och avgörande match i Vimmerby mindre än ett dygn senare.

”Ännu desperatare”

Phil Horsky är beredd på ett desperat motståndarlag.

– De kommer att vara ännu desperatare och ännu hårdare än vad de var i tisdags. De måste vinna två matcher nu och kommer vilja visa direkt att de inte tänker ge sig. Det förväntar jag mig, säger VH-tränaren.

Var det något som förvånade dig under matchen i tisdags?

– Nej, vi visste vad som väntade, vi hade gjort vårt jobb. De hade ett övertag i den andra perioden och där kan vi spela bättre. Det är en av grejerna vi kan förbättra. Vi har analyserat vad som var problemet där och det var beslutsfattningen med puck och att det blev för många vändningar. Tekningarna kan vi också förbättra.

Hur bra tycker du att ni var i den matchen?

– Ser jag till tävlingsnivån och hur vi täckte skott så var det en toppmatch. Killarnas vilja att betala priset var imponerande. Spelmässigt finns det absolut förbättringsmöjligheter.

Hoppas på storpublik

Helt klart är det så att Troja/Ljungby har mest press på sig i nuläget.

– Nu gäller det att visa vem som är lite kyligare i huvudet. De kommer att bli stressade, klockan tickar. Det är psykologi inblandat och det ska vi försöka utnyttja. För vår del gäller det att vara heta i rätt lägen och avslappnade i rätt lägen. Den mentala biten är en match i matchen, säger Phil Horsky.

VH-tränaren hoppas på storpublik i ”Tigerkulan”.

– Det ska bli riktigt skönt att komma hem och spela och jag hoppas på fullsatt. Vi behöver ha fansen bakom oss.

Klicka här för att läsa om senaste nytt i VH-lägret.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt