TUNG FÖRLUST FÖR VH MOT KARLSKRONA

Karlskrona vann mot Vimmerby med 3-2.

Mycket bättre insats än mot Troja/Ljungby. Men gästerna Karlskrona HK vann ändå med 3-2. VH försökte, men fick inte med sig någon poäng.

Vimmerby rivstartade hemmamatchen mot Karlskrona HK. Gästerna såg ut att sitta kvar i bussen och blev uppkäkat av ett aggressivt och hårt pressande hemmalag.

VH skapade flera fina lägen för att ta ledningen, men fick inte hål på Marcus Hellgren.

Karlskrona vaknade till efter några minuter och tog sig in i matchen. Gästerna fick två raka numerära överlägen och i det andra small det bakom Tomas Rydén. Linus Pettersson gjorde sitt första mål för säsongen när han stänkte dit 1-0.

Resterande del av perioden var sedan jämn, med viss fördel för KHK. Karlskrona skulle också kunna utöka sin ledning. Detta då VH fått sitt första powerplay, men bara fått hålla på i sju sekunder innan Oskar Carlsson fick en tvåa för knätackling. I fyra mot fyra-spelet svarade Linus Pettersson för en fin prestation och satte elegant 2-0-målet bakom Rydén.

Skotten blev 10-18 i den första perioden.

Hittade reducering

Vimmerby inledde på samma sätt i den andra perioden. Skillnaden den här gången, trots en rad utvisningar, var att VH aldrig släppte initiativet.

Efter knappt fem minuter fick Vimmerby också hål på Marcus Hellgren. Victor Östling sköt 1-2 och skapade sedan flera chanser för att kvittera. Passningspoängen gick till Pelle Ström och Philip Rondahl.

1-2-ställningen stod sig dock perioden ut, men Vimmerby kunde åtminstone gå ut till periodvilan med förnyat hopp. Skotten var 17-8 till hemmalaget.

Jagade kvittering

Vimmerby gav det ett försök i den tredje perioden och jagade ett kvitteringsmål. Men alla utvisningar skulle knäcka hemmalaget. Med åtta minuter kvar, när Karlskrona på nytt spelade fem mot fyra, kom 3-1 för gästerna. Målskytt var för tredje gången denna eftermiddag Linus Pettersson.

VH fick välbehövlig kontakt några minuter senare. Jakob Karlsson avslutade ett fint hemmaanfall och sköt 2-3. Vimmerby jagade en 3-3-puck och var nära flera gånger, men Karlskrona lyckades hålla undan och vinna.