Annons:

JUST NU: VH:S SPORTCHEF BESLUTADE ATT STÄLLA IN MATCHEN

Vimmerby Hockeys sportchef Morgan persson. Foto: Arkivbild

JUST NU: VH:S SPORTCHEF BESLUTADE ATT STÄLLA IN MATCHEN

Turerna har varit många under eftermiddagen, men nu har Vimmerby Hockeys spelarbuss på väg till Nybro vänt hemåt igen. Det blir ingen match i kväll, och beslutet togs av sportchefen Morgan Persson. Nu riskerar Vimmerby att förlora på walkover.

Annons:

Tidigare i dag bekräftades två spelare vara covid-positiva i Vimmerby Hockeys trupp. Därtill ligger en spelare hemma med hög feber och förkylningssymptom.

Nu står det klart att det inte blir någon match mellan Nybro Vikings och Vimmerby Hockey i kväll. VH:s spelarbuss har vänt hemåt, och beslutet tog av sportchefen Morgan Persson.

Flera spelare krassliga

– Jag har fajtats med ett förbund som hela efetrmiddagen har tvingat oss att spela. Det här är moraliskt helt rätt att inte spela den här matchen. Nu är visserligen både förbundet och Nybro förbannade på mig, men det har jag inga problem att ta, säger Morgan Persson.

Enligt uppgift ska ytterligare en handfull VH-spelare börjat känna sig krassliga på vägen till Nybro, och Perssons order om att bussen skulle vända kom strax innan man var framme.

"Inte klokt"

– Som ytterst ansvarig vill jag inte vara med och medverka till någon ytterligare smittspridning varken hos oss eller hos Nybro. Jag måste se bortom allt vad matchprotokoll och poäng heter när det handlar om människors hälsa. Det är inte klokt att man ens ska behöva argumentera.

Förbundet gav er alternativen att antingen åka och spela matchen eller att förlora den på walkover, och Nybro vägrade skjuta upp den. Hur ser du på det?

– Tre poäng känns totalt oviktigt i det stora hela. Det här är det enda vettiga beslutet som går att ta, och jag står för det till 100 procent. De får hota med vad de vill, men jag kan inte riskera hälsan hos folk och öka risken för att sprida smittan. Det går tvärt emot allt vad som sägs, säger Morgan Persson.

– Jag måste stå upp för oss, vår verksamhet, mig själv och vårt rykte.

Även Vimmerbys match hemma mot Hanhals på söndag löper stor risk att bli inställd, då corona härjar i båda lagens trupper.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt