Annons:

Tävlingsnämnden skjuter på beslutet:

Vimmerby Hockey avbröt sin resa till Nybro då flera spelare var covid-19-sjuka. Tävlingsnämnden har bordlagt sitt beslut i frågan. Foto: Ossian Mathiasson

Tävlingsnämnden skjuter på beslutet: "Behöver ha in mer fakta"

Vad händer med den inställda matchen mellan Nybro Vikings och Vimmerby Hockey? Det är alltjämt oklart. 
– Vi har bordlagt ärendet, säger Jonas Sandberg, ordförande i tävlingsnämnden. 

Annons:

Det är alltjämt oklart vad tävlingsnämnden kommer fatta för beslut efter att Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson fattade beslut om att laget, som var på väg till bortamatchen mot Nybro för en vecka sedan,skulle vända på bussen och åka hemåt 

Då hade VH två konstaterade fall i truppen och en spelare som låg hemma med kraftiga förkylningssymtom. Klubben har numera sju bekräftade fall i truppen efter att nya tester genomfördes i helgen. 

"Behöver ha in mer fakta"

I dag tog Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd upp frågan för diskussion på ett möte. Det är oklart om Vimmerby förlorar matchen på walkover eller om matchen flyttas till ett datum. 

– Vi har bordlagt ärendet. Vi begär att få in fler yttranden från olika parter. Vi har bokat ett nytt möte på fredag och hoppas att vi ska kunna ta ett beslut då. Det hänger på om vi får in yttranden, det är speciellt i sådana här tider när folk kan vara sjuka. Att komma vidare i frågan på fredag är vår målsättning, säger Jonas Sandberg. 

Vad är det för yttranden som saknas för att besluta i frågan?

– Det går jag inte in på. Vi vill ha mer underlag för att vara säkra i vår beslutsgång. Det är så mycket jag kan kommentera det.  

Pratade ni något om den berörda matchen på dagens möte?

– Vi har tittat på delarna som har kommit in och vi har funnit att vi behöver ha in mer fakta och mer delar för att kunna ta ett rättvist beslut. Därför bordlägger vi ärendet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt