Annons:

Backman kände sig uppmanad att lämna: ”Hade inget val”

Eric Backman lämnar VH efter att ha fått information om att han inte är garanterad så mycket istid i Allettan. Foto: Ossian Mathiasson

Backman kände sig uppmanad att lämna: ”Hade inget val”

Eric Backman sågs som en av lagets främsta kort när han värvades – men redan nu har han gjort sitt i Vimmerby Hockey. Här berättar den Hockeyettan-meriterade backen om sin syn på uppbrottet från VH. 
– Det är inte jag som har tagit det här beslutet, säger Eric Backman. 

Annons:

Eric Backman anslöt till Vimmerby inför den här säsongen och svarade för fem poäng på 22 matcher. 

I går kväll meddelade VH att parterna har bestämt sig för att gå skilda vägar och att det var Eric Backman som bröt kontraktet. Nu berättar VH-backen om det nödvändiga beslutet att lämna Smålandsklubben. 

– Det är tråkigt. Jag är besviken på hur det har avslutats men jag hade inget val, säger Eric Backman.

Vad är det som ligger bakom att du lämnar VH?

– Det är inte jag som har tagit det här beslutet. Jag fick veta att jag inte skulle spela, inte bli garanterad någon speltid och att det bästa för mig var att lämna. Det sa Phil (Horsky, tränare i VH) till mig. Vad ska man välja mellan, pest eller kolera? Bara för att jag trivs med grabbarna i laget så vill jag inte vara kvar för att vara någon hejarklacksledare. Jag har ändå varit nere i Vimmerby Hockey för att spela ishockey. Om de inte vill att jag ska spela där nere eller inte kommer få spela oavsett om jag spelar bra eller gör mitt bästa så hade det inte spelat någon roll. Då var det bara att packa grejerna och lämna Vimmerby, säger Eric Backman. 

Ser du det som att Vimmerby ber dig att lämna?

– Ja, jag ser det som så. Jag väljer egentligen inte att lämna, jag vill inte det. Jag måste lämna för min egen ishockeyframtid. 

"Då blir man bara en börda"

Backman har inte fått så mycket istid i slutet av grundserien och klubben har plockat in SHL-meriterade Christian Lindberg inför morgondagens premiär mot Skövde IK i Allettan södra. 

– Det var Phil som sa till mig att jag inte kommer få spela så mycket. Jag var inställd på att kriga och bevisa vad jag kan men det var redan bestämt. Då var det bara att lämna, vem som helst hade gjort det, säger han och lägger till:

– Det roligaste med ishockeyn är att vara i ett lag men om man inte får chansen på samma villkor som alla andra spelare så är det ingen idé. Då blir man bara en börda för laget. 

Han berättar att han har trivts bra i Vimmerby och hela tiden varit inställd på att spela vidare. 

– Att det skulle bli så här var inget som jag hade förväntat mig eller ville. Det är första gången som jag får lämna på det här sättet. Det var inte så schysst, men så är det. Det är bara att släppa det och gå vidare. 

Kom det som en blixt från klar himmel? 

– Ja, det tycker jag. De vet fortfarande vem jag är och vad de har tagit mig hit för. 

Snart klart med ny klubb

Backman har spelat flera säsonger i Hockeyettan och siktar på att göra klart med en ny klubb inom kort. 

– Jag är hemma i Södertälje och ska landa lite i det här. Jag vill såklart spela, sedan om det blir spel i allettan eller fortsättningsserien vet jag inte. Jag ska inte hamna i en sådan här situation igen. Det är viktigt att jag får upp självförtroendet. 

Är det några klubbar som har visat intresse?

– Ja, jag har fått förslag. Tanken är att spela här i söder, men just nu är jag hemma i Södertälje och tar det lugnt med familjen.  

När tror du att det kan bli klart?

– Inget blir klart under helgen, men jag siktar på att det blir klart i början av nästa vecka.  

Fotnot: Hur sportchefen Morgan Persson ser på situationen kan du läsa om här. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt