Annons:

Här är Eric Backmans nya klubbadress i Hockeyettan

Eric Backman är klar för Nyköpings SK i Hockeyettan. Foto: Ossian Mathiasson

Här är Eric Backmans nya klubbadress i Hockeyettan

Eric Backman kände sig uppmanad att lämna Vimmerby Hockey efter en rak och tydlig dialog med Phil Horsky. Nu är backen klar för Hockeyettan-laget Nyköpings SK, som spelar i den östra fortsättningsserien. 

Annons:

Eric Backman anslöt till Vimmerby inför den här säsongen och svarade för fem poäng på 22 matcher innan han lämnade klubben i fredags. 

Under helgen berättade han i en intervju med Dagens Vimmerby om uppbrottet från klubben. 

"Det är inte jag som har tagit det här beslutet. Jag fick veta att jag inte skulle spela, inte bli garanterad någon speltid och att det bästa för mig var att lämna. Det sa Phil (Horsky, tränare i VH) till mig. Vad ska man välja mellan, pest eller kolera? Bara för att jag trivs med grabbarna i laget så vill jag inte vara kvar för att vara någon hejarklacksledare", sa Eric Backman då.

Tränade med nya laget i dag

Efter en lugn helg hemma i Södertälje står det nu klart att Eric Backman är klar för Hockeyettan-klubben Nyköpings SK, ett lag som spelar i den östra fortsättningsserien. 

"Han har idag gjort sin första träning med laget och är spelklar till kommande matcher i veckan", skriver Nyköping på sin hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt