Annons:

Ingen tränarlösning klar för FBSK:

Vem ska träna FBSK nästa säsong? Foto: Arkivbild

Ingen tränarlösning klar för FBSK: "Inget som oroar oss"

En assisterande tränare är klar. Men fortfarande ingen huvudtränare.
– Vi har alternativ, men inget som jag kan säga något om, säger Henrik Blomberg i FBSK:s sportgrupp.

Annons:

Tidigt blev det klart att Niklas Gunnarsson ska vara spelande assisterande tränare i Frödinge/Brantestads SK 2021. 

Men att lösa frågan om huvudtränare tar längre tid.

– Det är inget som är klart än. Det är som jag har nämnt tidigare, vi har en del alternativ men det är alldeles för tidigt att droppa något om det nu. Man kan säga att vi fortfarande letar huvudtränare, men har alternativ också. Vi körde hårt och intensivt under frimånaden, sedan har det blivit lite svårare att hålla ångan uppe när man inte kan träna. Men arbetet fortsätter, säger Henrik Blomberg.

För tillfället tar Niklas Gunnarsson ett stort ansvar, säger han.

– "Nicke" tar väldigt mycket ansvar och tycker det är roligt. Han har tagit taktpinnen och är taggad trots att det inte går att hålla igång verksamheten. Han gör ett bra jobb och är uppbackad av sektionen.

Kan det bli aktuellt att "Nicke" tar huvudansvaret?

– Vi tittar på alternativ, men det är tufft att hitta huvudtränare. Samtidigt måste man ha en plan b och vi hoppas att vi ska hitta en lösning. Vi vill ha honom som spelare, så det handlar inte om att vi inte tror på honom. Det handlar om belastningen också. Han är mogen och visar att han kan ta ansvar, men vi är måna om att ha honom som spelare också. 

"Kunde sett sämre ut"

Trots att vi är i mitten av januari och FBSK:s herrar ännu inte har klart med någon huvudtränare är det ingen panik, menar Blomberg.

– Det kunde ha sett bättre ut, men också betydligt sämre. Vi har en duktig assisterande med "Nicke", som inte har några problem att ta ansvar. Visst hade man önskat en komplett lösning, men det är inget som oroar oss jättemycket. 

Vad gäller Tage Falks eventuella övergång från Vimmerby IF till division 6-laget finns inte särskilt mycket nytt att rapportera.

– Han vill träna med både oss och Vimmerby innan han bestämmer sig. När verksamheterna kan dra igång igen, så kommer han träna med båda. Vi har en dialog med honom och Vimmerby. Tage har skött det snyggt och det är upp till honom vad han känner.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt