Annons:

Nytt tapp i slutperioden av VH:

Det var förstås bistra miner i VH efter att ha tappat 2-0 till 2-4 hemma mot Dalen. Foto: Ossian Mathiasson

Nytt tapp i slutperioden av VH: "Ska kunna stänga matchen"

Mönstret upprepar sig. Vimmerby Hockey tappade allt i tredje perioden och Dalen gjorde fyra raka mål.
– Vi ska kunna stänga matchen tidigare, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Idel 2-1-segrar hade det blivit på hemmais för Vimmerby Hockey i Allettan. Med drygt 90 sekunder kvar av matchen såg det gångbara resultatet ut att upprepa sig mot HC Dalen.

Men gästerna gjorde tre mål på 90 sekunder och vann med 4-2. 

– Vi spelar fantastiskt bra i 55 minuter, men sen tar de målvakten med två minuter kvar och får kvitteringen. Det är ett skott som är skillnaden och vi kontrollerade matchen, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Men det är ett liknande mönster som i de andra matcherna?

– Vi kontrollerade matchen och hade 2-0. Sedan får de ett PP och Thörnberg (Martin) gör mål där och då är det hockeymatch igen. Vi hade chanser både innan och efteråt att göra ett tredje mål. Vi kunde ha stängt matchen då och det hade inte behövt bli så stressat. Det är så när det skiljer ett mål, det är ett skott och så kan det vara mål. Vi gör en bra match, men i slutändan blir det förlust så det spelar ingen roll. Det är en tung förlust. 

"Skapar väldigt mycket"

VH har nu 8-2 om man räknar första- och andraperioder. I tredjeperioderna har man dock 1-10. I match efter match har Vimmerby börjat bra, för att sedan tappa och släppa in motståndarna i bataljerna.

– Vi skapar väldigt mycket framåt. Vi har två mot ett-lägen, vi har friläge för Anton (Carlsson) och Wigley (Mattias) och kan stänga matchen där. Vi har spelsystem och spelare för att stänga den här matchen och vinna. Vi kan göra det bättre och stänga den här matchen med ett 3-1-mål. 

Det här är femte matchen med två mål eller färre framåt. Varför får ni inte mer utdelning?

– Jag vet inte. Vi skapar massor, men det sitter lite i huvudet kanske. Man måste slappna av. Det är svårt att vinna med 2-1 hela tiden. Jag tror på oss och det är frågan om tid när det lossnar för oss. 

"De vill ha timeout"

Att ta en timeout, när Dalen tryckte på för 2-2, var aldrig aktuellt för Phil Horsky. 

– Nej, då spelar man motståndarna i händerna. De vill ha timeout, de vill kunna vila och samla sig och ta ut målvakten. Innan 2-2-målet tycker jag att vi hade spelet under kontroll. 

Återigen var Vimmerbys förstaperiod mycket stark, men utdelningen klen. VH ledde bara med 1-0 trots en uppsjö klara lägen och ett bitvis chockat motståndarlag över VH:s högintensiva spel.

– Dalen hade ingenting, de hade åtta skott enligt statistiken, men jag såg bara en bra räddning av Rydén (Tomas). Vi börjar alltid bra, men sedan kommer de ut och växlar upp. De pressar oss hårdare, framför allt sista fem minuterna. Jag tycker vi gör det bra, men de tar ut målvakten, hittar bra positioner och har bladet i isen. Sen är det mål. Det är så, det är tufft för grabbarna. Men vi kommer lära oss. Det är inte roligt att torska på det här sättet. 

"Pratar inte i såna termer"

Phil Horsky tyckte inte resultatet var orättvist.

– Nej, vi pratar inte i såna termer. Vi måste spela bättre i 60 minuter, punkt slut. I 55 minuter var det bra, men det är rättvist. Inget är orättvist. Livet är orättvist, men vi pratar inte i såna termer. Det är okej att de vann, vi måste vara bättre mot slutet och utnyttja chanserna bättre. Då blir det inte så här tajt och stressat. Det var en bra hockeymatch, men tyvärr räckte det inte över hela 60. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt