Annons:

Ligaorganisationen begär hockeyettan-klubben i konkurs:

Kristoff Kontos spelar i Boden, som ser ut att vara illa ute. Foto: Arkivbild

Ligaorganisationen begär hockeyettan-klubben i konkurs: "Tröttnat på deras agerande"

Ligaorganisationen Hockeyettan har valt att ansöka Boden Hockey i konkurs. Klubben ska ha en skuld på 1,3 miljoner kronor.
– Övriga 46 medlemsföreningar har tröttnat på Bodens agerade att skada andra föreningar, säger ordförande Ronnie Glysing till Sportbladet.

Annons:

Hockeyettans juridiska ombud har skickat in en konkursansökan mot Boden Hockey. Bakgrunden ska vara en skuld på 1,3 miljoner kronor i rättegångskostnader. Klubben är inte beredd att betala den skulden. 

– Vi har betalat alla skatter, fakturor och ekonomiska frågor vi har. Det finns inga betalningsanmärkningar mot föreningen. Under januari har vi medlat, men hockeyettan har inte varit intresserade att förhandla. Förra fredagen pratade jag med förhandlaren, han sa att det inte fanns mycket mer att jobba med. Men vi vill fortsätta titta på lösningar, vi vill få till en förlikning, säger Bodens ordförande Thomas Regemalm till Sportbladet.

Men enligt ligaorganisationens ordförande Ronny Glysing har Boden – där tidigare VH-spelarna Kristoff Kontos, Sebastian Kauppila och Pontus Johansson spelar – inte efterlevt domsluten. Under fredagen hölls ett möte övriga föreningar i Hockeyettan. 

– Samtliga medlemsföreningar står bakom beslutet och lämnar sitt medgivande, samtidigt meddelar de att de har tröttnat på Bodens agerande att skada övriga föreningar, säger Ronnie Glysing som menar att det finns ett starkt mandat från övriga klubbar att utesluta Boden ur intresseorganisationen. 

Inte orolig

Bodens ordförande Thomas Regemalm säger sig dock inte vara särskilt orolig. 

– Det här är en utstuderad metod där de har använt ganska många timmar av juristkostnader för att hitta en metod för att få oss tyst. Tävlingslicensen ligger inte hos hockeyettan. Vår rätt att tävla kommer fortfarande finnas kvar. Det är bara för att tysta oss i andra frågor, säger Regemalm.

Enligt NSD kommer Hockeyettan AB också begära ytterligare 1,5 miljoner kronor i skadestånd av Boden Hockey.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt