Annons:

Den tidigare VH-centern Kristoff Kontos är klar för Kristianstads IK i Hockeyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

VH:s succéfynd flyttar vidare – klar för allsvensk klubb

Kristoff Kontos gjorde stor succé i Vimmerby Hockey 2019/20 och var lika framträdande i Boden under gångna säsongen. Nu blir det spel med Kristianstads IK i Hockeyallsvenskan.

Annons:

Kristoff Kontos flyttade till Sverige för spel i Hockeyettan med Vimmerby under fjolårssäsongen och noterades för 33 poäng på 24 matcher. 

Han skrev efter säsongens slut på för storsatsande Boden HF och lagets givna målsättning var att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan.

Laget gick bet på avancemang – och nu väljer Kristoff Kontos att byta klubb och testa på spel i Hockeyallsvenskan. Kontos gjorde en kanonsäsong med 65 poäng på 43 matcher. 

Centern har kritat på för Kristianstads IK, som säkrade nytt kontrakt efter en spännande matchserie mot Väsby. 

"Vi fick upp ögonen för Kristoff redan för två säsonger sedan då kan kom till Sverige och spelade i Vimmerby. Vi har följt honom under säsongen och efter återigen en stark säsong där han varit en av Hockeyettans främsta spelare så ser vi fram emot vad han kan göra hos oss i KIK. Kristoff är en kraftfull spelskicklig tvåvägscenter som är användbar i alla spelmoment", skriver Kristianstad på sin hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt