Annons:

Horsky nöjd efter femte raka segern – så ser han på ineffektiviteten i powerplay

Vimmerby Hockey vann igen och är på väg mot en topp sex-placering i Allettan södra. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky nöjd efter femte raka segern – så ser han på ineffektiviteten i powerplay

Vimmerby Hockey tog femte raka segern i allettan. Orosmolnet? Åtta powerplay utan utdelning. 
– Jag tänker inte förändra alldeles för mycket på grund av en match, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby Hockey är inne i en positiv period och har efter kvällens 3–1-seger mot Huddinge fem raka segrar i Allettan. Phil Horsky var mycket nöjd efter kvällens fullpoängare.

– Spelet är inte så mycket annorlunda jämfört med när vi torskade matcher. Det är många saker som vi har gjort bra i Allettan. Det mesta klaffar och nu har vi mycket självförtroende. Vi får utdelning på sakerna vi gör bra och det var en bra genomförd match. De hade inte så mycket förutom att vi gav dem en present i slutet av första perioden, säger Phil Horsky. 

"Mycket var bra i dag"

Horsky tyckte att första perioden var helt klart bäst medan andra var lite mer upp och ner innan de var det bättre laget på nytt i tredje. 

– Jag tycker att mycket var bra i dag. Försvarsspelet och det höga försvaret sitter väldigt bra. Huddinge spelade rätt så tajt i boxplay så vi kan göra bättre ifrån oss i powerplay. Det ska vi analysera. När de spelar så tajt så måste vi få till fler skott från blålinjen. Vi skapade ändå ganska bra chanser i powerplay, säger Horsky. 

Faktum är att VH fick chansen i powerplay åtta gånger utan att göra ett enda mål. 

Är det något som oroar dig?

– Nej. Vi ska fundera lite grann på det, men jag tycker om Anton Carlssons och Johan Schreibers powerplay då de skapade mycket chanser. Vi vill ha två olika uppställningar så vi inte spelar på samma sätt. Vi har lyckats mycket bra med Wigleys (Mattias) och ”Jagges” (Jakob Karlsson) powerplay men vi behöver kanske justera lite grann. Men jag tänker inte förändra alldeles för mycket på grund av en match. Det var en speciell match. De var tajta och komptakta och vi måste få till fler skott från blålinjen mot ett sådant boxplay, säger han och fortsätter: 

– Jag vill också prata om vårt boxplay som var fantastiskt bra. Huddinge gjorde tre mål mot Mörrum i powerplay och vi försvarade oss väldigt bra. Attityden, tävlingsnivån och disciplinen är sakerna som jag är mest stolt över. De här grabbarna spelar för att vinna. De kommer hit och är redo. De tävlar stenhårt för varje byte och puck. 

"Spelar lite på gränsen"

Huddinge är inne i en tuff period med många förluster och ser inte ut att vara ett lag i harmoni. Flera av utvisningarna som Huddinge drog på sig var direkta onödiga. 

– De spelar lite på gränsen. Det är något som vi har pratat mycket om, att vi vill ha en bra balans med att spela hårt och disciplinerat. Jag tycker att vi har lyckats väldigt bra med det. Vi var tuffa, spelade hårt och tog inga dumma utvisningar. Jag är stolt över insatsen. 

Todd Winder fortsätter att leverera mål och gjorde både 1–0 och 2–0 i första perioden innan Huddinge reducerade med en sekund kvar av inledningsperioden. Matchavgörande målet svarade Johan Schreiber för när han tog till vara på en slarvig passning från en Huddinge-spelare i offensiv zon. 

Vad säger du om Todd Winders insats och dubbla mål?

– Han är väldigt målfarlig. Av ingenting gör han sina mål. Han vet exakt var pucken hamnar så innan de andra reagerar så har han redan reagerat. Det är hans absoluta styrka. Han är farlig och vinner många andrapuckar. 

"Glada, men inte nöjda"

Vimmerby ligger trea i Allettan och har en stigande formkurva. 

– Vi är glada men inte nöjda. Det finns mycket som vi kan förbättra och grabbarna känner likadant. Vi gör inte highfives och tar det lugnt, rena motsatsen. Nu måste vi se till att vi är ödmjuka och jobbar ännu hårdare. 

Han var mycket nöjd med laginsatsen och lyfte fram några spelare som gjorde avgörande insatser. 

– Jag gillar Vidmar, vilket jobb. Han jobbar stenhårt i backchecking, vinner tillbaka puck och ligger i skottlinjen, det gör mig glad som coach och grabbarna ser det. Det ger så mycket energi. ”Ludde” (Ludvig Vännström) låg i skottlinjen och täckte ett viktigt skott i tredje perioden. Han fick ont men visade inga smärtor. Likaså Todd var duktig med sina två mål, det är inget snack. 

Skadade Philip Rondahl spelar förmodligen inte mot Mariestad på fredag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt