Annons:

Så ska Vimmerby få utdelning i powerplay:

Vissa justeringar har gjorts i powerplay, berättar Phil Horsky.

Så ska Vimmerby få utdelning i powerplay: "Justerat lite grann"

Fem raka segrar i ryggen. Det är ett Vimmerby Hockey med gott självförtroende som är på väg till Västergötland.
– Vi är trygga i vårt spel just nu, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Allettan är på väg att gå in mot slutskedet och varje match är av stor vikt. Mariestad, med endast åtta matcher spelade, är ett av lagen som jagar Vimmerby Hockey, som i sin tur spelat elva matcher.

Vimmerby är åtta poäng före kvällens motståndare och med tanke på antalet matcher de båda lagen har genomfört är det förstås en sexpoängsmatch som väntar.

– Alla matcher är viktiga, men det är klart att ju närmare slutet av serien man kommer desto viktigare blir matchen. Det hjälper oss inte att tänka så. Vi har haft två viktiga matcher bakom oss mot Huddinge och Skövde också. Det viktigaste är vår prestation, det är den vi kan kontrollera och det gäller att ha rätt fokus, säger Phil Horsky.

Vimmerby kommer till matchen med fem raka segrar i ryggen.

– Det känns bra. Vi har mycket självförtroende och är trygga i vårt spel. Vi har justerat lite grann och skruvat på det som kan bli ännu bättre. Vi är inte nöjda, vi ska jobba ännu hårdare och fortsätta utvecklas.

Bågenvik står

Phil Horsky ser kvällens match som en utmanande uppgift.

– Mariestad är tunga och stora och framför allt deras backar. Det är ett stabilt lag defensivt, men vi kan slå dem. Vi måste vara där från början, nyttja vår speed och vi ska spela ett snabbt spel och se till att vända på dem och gå rakt på kassen.

Mot Huddinge hade Vimmerby Hockey åtta powerplay. Någon utdelning blev det dock inte, men Horsky tror inte att spelarnas självförtroende i spelformen påverkats.

– Nej, jag tror inte att det påverkar oss något. Det var en match och över hela säsongen har powerplay varit okej. Såklart hade man önskat sig mer, men Huddinge gjorde det bra i boxen. Vi är inte nöjda med det, men vi har justerat lite grann. Vi vill se en förbättring och det är upp till oss. Jag ser fram emot hur det kommer se ut.

Gör du några förändringar?

– Det är lite småjusteringar i positionerna. 

I övrigt är det samma lag som senast mot Huddinge. Gustav Bågenvik får dock chansen mellan stolparna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt