Annons:

Serieledning och sjunde raka segern:

Phil Horsky var nöjd med lagets insats mot Dalen. Foto: Ossian Mathiasson

Serieledning och sjunde raka segern: "Mest stolt över hur vi utvecklar vårt spel"

Sjunde raka segern och ny serieetta i en haltande coronatabell. Vimmerby Hockey övertygade i kvällens bortamatch mot HC Dalen. 
– Det känns bra men det hjälper oss inte att titta i tabellen, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Annons:

Vimmerby är i mycket gott slag i Allettan södra och tog sin sjunde raka seger efter en väl genomförd insats i toppmötet mot Dalen. VH vann med komfortabla 6–3 och är på god väg mot en topp sex-placering som innebär en plats i åttondelsfinalen. 

Phil Horsky var av naturliga skäl nöjd med lagets prestation i Norrahammar. 

– Jag tycker om vårt spel, framför allt bedömningarna som vi gör under press. Vi kan spela både konstruktivt och enkelt med att bara lägga ner pucken djupt. Bra beslutsfattning under press, backarna är riktigt bra på det, säger tränaren Phil Horsky och fortsätter:

– Vi kontrollerar spelet i mittzon på ett bra sätt. Två av Dalens mål, det andra och det tredje målet, beror på att vi gjorde det mindre bra i mittzon. Dalen är duktiga i mittzon, då måste vi vara bra med pucken. Vi gjorde det bra på det stora hela. 

"Bra saker med pucken"

Vimmerby gick ifrån till 2–0 innan Dalen inledde mellanakten med två snabba mål. Därefter kom Vimmerby tillbaka starkt, dominerade spelet under stora delar av andra perioden och stängde ner hemmalagets offensiv vid ställningen 5–3 i avslutningsperioden. 

– De sätter hård press men jag tycker att vi stöttar varandra bra. Vi gjorde bra saker med pucken, det är det jag är mest glad över. Vi visste att de skulle komma hårt i början av perioderna, säger Horsky. 

Vad säger du om ert lyft efter Dalens starka upphämtning i början av andra perioden?

– Det är klart att vi måste börja bättre, de fick lite momentum och hade ett par bra byten efter de två målen. Vi kom tillbaka starkt och släppte det som hade hänt. Jag tycker om andra perioden, vi spelade riktigt bra under de sista 15 minuterna. 

"Ska inte titta på resultat"

Vimmerby Hockey har åtta raka segrar på kontot och toppar tabellen. Phil Horsky lägger inte så mycket fokus på det. 

– Det känns bra, men det hjälper oss inte att titta i tabellen. Jag är mest stolt över hur vi utvecklar vårt spel, det är det som är absolut viktigast. Vi ska inte titta på resultat eller tabell, vi tittar på processen. Det ser bättre och bättre ut. Det handlar om att inte vara nöjd, utan jobba ännu hårdare. Klart att man kan vara glad och njuta av vår seger men vi får inte koppla av. De andra lagen jagar oss, det är sanningen.

Horsky hyllade den kollektiva insatsen och hade svårt att nämna några enstaka spelare.

– Jag tycker om backarnas insats och vi har fyra kedjor som bidrar. Kedjan med Rondahl (Philip) gör mycket och skapar mycket energi. Wigleys kedja behöver vi inte snacka så mycket om. De var jättebra och Anton (Carlsson) gjorde ett fint mål. 

Oskar Carlsson missade kvällens match på grund av sjukdom.

VH tränar i morgon och på fredag och tar ledigt i helgen då helgens motståndare Nybro har coronasmitta i truppen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt