Annons:

Horsky om att hålla spelarna på jorden:

Phil Horskys Vimmerby har en tuff uppgift framför sig i eftermiddag. Foto: Arkivbild

Horsky om att hålla spelarna på jorden: "Jag är ingen cheerleader"

Vimmerby Hockey har åtta raka segrar och är i praktiken klara för slutspel. Men att hålla spelarna på jorden ser inte Phil Horsky som något bekymmer.
– Jag är ingen cheerleader. Jag pekar på det som är bra och det som är mindre bra, säger VH-tränaren.

Annons:

Vimmerby Hockey har gått som en raket i Allettan och efter storsegern borta mot Visby/Roma i onsdags har klubben nu åtta raka segrar. 

Laget är serieledare när man möter Mörrum på lördagen och ett mirakel ska till för att VH ska missa slutspelet. Vimmerby har fyra matcher kvar och är tolv poäng före Mariestad, som visserligen har sju matcher kvar att spela.

– Jag är inget mattegeni, men vill man komma förbi oss är det fyra, fem lag det handlar om. Jag försöker att inte räkna, men det ska till ett matematiskt mirakel. För oss handlar det inte om att vi går runt och tänker på att leda serien. Vi vill vara där uppe, men vi tänker på vårt spel och vår prestation. Att gå runt och tänka på att säkra topp sex vore fel mindset. Det är en haltande tabell och vi får se vad som händer, säger Phil Horsky. 

"Jag är ingen cheerleader"

Mörrum ligger på åttonde plats inför matchen och kommer från en 9-1-seger borta mot Skövde.

– Media underskattar dem. Det snackas om skrällag. Vadå skrällag? Kolla deras lineup, det är ett topplag. Det är ett stort, starkt lag som har skills. Men de har också svagheter och vi har analyserat dem. Jag ska förberedera grabbarna så gott jag kan. 

För Mörrum är matchen väldigt betydelsefull.

– Det är deras sista hemmamatch och sen har de tre tuffa bortamatcher. Poängen är viktiga för att de ska säkra play in i alla fall. De kommer vara på tårna, men det är ett privilegium och ett ansvar att bli jagade. De vet att vi har en streak, att vi har åtta raka och de vill slå oss. Vi måste förstå det och då gäller det bara att göra det ännu bättre och vara ännu mer förberedd.

Hur gör du för att hålla spelarna på jorden efter åtta raka?

– Jag är ingen cheerleader. Jag pekar på det som är bra och det som är mindre bra. Det är så jag coachar. Det finns mycket att förbättra, som andra perioden mot Visby kunde varit bättre. Vi måste förbättra oss, utvecklas och ta ett steg framåt. Bättre varje dag, annars spelar det ingen roll.

Så du ser ingen sådan risk?

– Jag känner ingen oro för det. Grabbarna åkte till Visby och var ödmjuka, det var ingen kaxighet. Om vi tappar ödmjukheten säger jag till, det är mitt jobb. Vi har inte vunnit något ännu. 

Målvaktsskifte

Vimmerby kommer med samma trupp som mot Visby/Roma. Förändringen är att Gustav Bågenvik får chansen mellan stolparna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt