VIMMERBY FÖRLÄNGDE SEGERSVITEN – BACKEN TVÅMÅLSSKYTT

Oskar Carlsson gjorde två mål när Vimmerby tog nionde raka segern i Blekinge. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockeys segersvit är förlängd till nio matcher. Borta mot Mörrum blev det seger med 3–2 efter två mål av Oskar Carlsson som fullbordade vändningen från 1–2 till 3–2.

Matchen i Jössarinken rivstartade med två mål inom loppet av de två första minuterna. Vimmerby gjorde 1–0 efter drygt en minut. Philip Rondahl gick rakt på kassen och rakade in en målvaktsretur på Oskar Carlssons backskott som studsade rakt ut.

50 sekunder senare kvitterade Mörrum till 1–1. Blekingelaget satte press på en VH-back bakom mål och pucken gick fram till Robin Wärnqvist-Palmqvist som fick halvträff och ställde Gustav Bågenvik i VH-kassen.

Mörrum fick en bra start på andra perioden och gjorde 2–1. Adam Åkesson la in en puck på mål från sin backposition och en skymd Bågenvik släppte in pucken vid sin vänstra stolpe.

Två mål av Oskar Carlsson

VH repade sig mot slutet av mittakten och vände 1–2 till 3–2 på drygt tre minuter efter dubbla mål av Oskar Carlsson. Först hittade Jakob Karlsson fram med en passning till en fristående Oskar Carlsson i slottet som satte 2–2.

Kort därpå drog Mörrum på sig två utvisningar på 26 sekunder så VH fick chansen i spel fem mot tre. Efter att ha spelat runt ett tag avlossade Oskar Carlsson ett skott från sin backposition.

Vimmerby svarade för en stabil insats i slutperioden och stod emot när hemmalaget gick för att få in en kvittering.

Vimmerby har efter dagens seger säkrat en plats bland de sex främsta lagen i Allettan och är klara för åttondelsfinal.

Mörrum–Vimmerby 2–3 (1–1, 1–2, 0–1)

Första perioden: 0–1 (1.09) Philip Rondahl (Oskar Carlsson, Sebastian Vidmar), 1–1 (1.59) Robin Wernström-Palmqvist (Ludwig Svensson Träff, Tom Mäkitalo)

Andra perioden: 2–1 (24.19) Adam Åkesson (Adam Bäckstrand, Jesper Hultberg), 2–2 (35.35) Oskar Carlsson (Jakob Karlsson, Todd Winder), 3–2 (38.56) Oskar Carlsson (Anton Carlsson, Johan Schreiber) i spel fem mot tre

Skott: 19–21 (9–6, 4–10, 6–5)

Utvisningar, Mörrum: 5x2 min, VH: 3x2 min