Annons:

VH klart för slutspel – Horsky hyllar sitt lag:

Phil Horsky var nöjd med Vimmerbys insats mot Mörrum. Foto: Ossian Mathiasson

VH klart för slutspel – Horsky hyllar sitt lag: "Jag gillar strukturen"

Vimmerby Hockey är slutspelsklart och kommer placera sig topp sex i Allettan Södra. Phil Horsky var nöjd efter 3–2-segern mot Mörrum. 
– Kul att vi har säkrat en topp sex-placering. Äntligen är vi klara, säger tränaren Phil Horsky

Annons:

Vimmerby Hockeys starka form håller i sig och kan numera stoltsera med nio raka triumfer i Allettan södra. 

Det blev seger med 3–2 i en jämn tillställning mot Blekingelaget som slåss i botten av serien. 

– Nio raka segrar känns riktigt bra. Det är tufft när man blir jagad. Mörrum var desperata och hungriga och är ett bra lag som är underskattade av alla. Vi gjorde en okej match och det blev precis så tufft och svårt som jag hade förväntat mig. Starkt att vinna här, säger Phil Horsky. 

Vimmerby rivstartade matchen och Philip Rondahl sköt 1–0 efter drygt en minut, men Mörrums Robin Wernström-Palmqvist replikerade med 1–1, ett mål som kom 50 sekunder efter VH:s ledningsmål. 

– Rondahls kedja gjorde många bra saker och hade bra energi. Vid kvitteringen slarvade vi lite grann och de fick ett turligt mål när pucken studsade på en skridsko och gick in. Det var lite synd, men vi kom tillbaka starkt. Det var 50/50 i första perioden. En okej period, inte mer, säger Horsky. 

"2–2 var vändningen"

Mörrum gick upp i en 2–1-ledning i upptakten av andra perioden men Vimmerby repade mod och fick in både 2–2 och 3–2. Oskar Carlsson sköt 2–2, assisterad av Jakob Karlsson, och 3–2 i powerplay. 

– Vi kunde inte rensa pucken i boxplay och sedan gjorde de 2–1 i fem mot fem. Det är deras spel med att skicka puckar mot kassen och ha stora killar framför kassen. Det blev mycket kamp och jag måste ge grabbarna credd för att de tog kampen och vann många lösa puckar, säger han och fortsätter:

– 2–2-målet var vändningen. Vi hade ett långt byte i försvarszon, låg rätt i banan och kunde vända på spelet. Det var en jättefin passning från ”Jagge” till Oskar, fint gjort. Vi hade sedan flera varianter, bra rörelse och många chanser i powerplay. Vi var hela tiden ett hot. 

Vimmerby gjorde en bra insats i tredje perioden och hade bra kontroll på Mörrums kvitteringsjakt. 

– Vi hade bra kontroll på matchen i tredje. Vi var starkare på puck och de tog några utvisningar för att vi var starka på puck i anfallszon. De hade inte mer än en-två chanser. 

Vad säger du om insatsen totalt sett? 

– Vi kom inte upp på vår högstanivå men vi spelade ändå en bra match. Det gillar jag, att strukturen och basic-grejerna ger oss trygghet. Det är stort att vi kan vinna när vi inte hade vår bästa dag. Vi kom inte upp på en hög nivå. De gjorde det svårt för oss. Vi hade bra kontroll och gjorde mycket bra saker. 

"Inte vad vi har i våra huvuden"

Vimmerby har nu säkrat en topp sex-placering och går direkt till åttondelsfinal när slutspelet börjar. 

– Kul att vi har säkrat en topp sex-placering. Äntligen är vi klara. Det är inte vad vi har i våra huvuden. Jag försöker förbättra laget och vi vill spela bättre i varje match. 

VH har tre hemmamatcher kvar att spela och målet är att ta en topp två-placering. 

– Nu har vi tre hemmamatcher och ett riktigt bra läge. Vi vill vinna matcherna, bli bättre för varje match som vi spelar och se till att vi har ett bra utgångsläge. Det viktigaste är att spelet stämmer, att vi är hungriga och inte är nöjda. Jag kan inte se några sådana tendenser i vårt lag. Grabbarna tar kampen varje dag och förbereder sig bra, det gör mig stolt.

Phil Horsky hyllade alla spelare, framför allt kedjan med Philip Rondahl, Sebastian Vidmar och Ludvig Vännström och tvåmålsskytten Oskar Carlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt