Västerviks segertåg fortsätter – besegrade jumbon

Marcus Westfält gjorde det matchavgörande målet mot Kristianstad. Foto: Arkivbild

Västervik förlängde sin segersvit, när jumbon Kristianstad besegrades med 1-2.

Senast Västervik var på besök i Skåne var det en jämn drabbning, som Kristianstad vann efter övertid med 3-2. Ikväll var det dags igen för en ny tät match, som Västervik tog hem och tog därmed sin fjärde raka seger.

Det var ett ställningskrig i inledningen mellan Kristianstad och Västervik. Båda målvakterna hade väldigt lite att göra och fick vänta länge på att känna på pucken. Men trots ett rätt så sömnigt spel, bjöds det på mål i den första perioden.

Hagelin hittade krysset

Joakim Hagelin ger gästerna ledningen efter drygt nio minuter spelade. 31-åringen fick iväg ett rappt skott rakt i krysset på Mattias Petterssons plockhandssida. Strax efter målet fick VIK straff. Ryan Gropp fick förtroendet men brände möjligheten att utöka.

Det fick istället Marcus Westfält göra. 20-åringen kom fri på ena kanten och lyckades hitta en lucka bakom Kristianstad-målvakten. Västervik tog över spelet ju längre perioden gick, och hade fått en väldigt fin start på matchen.

Hemmalaget vaknade till liv

Andra perioden hade ett helt annat ansikte. Intensiteten höjdes och chanserna blev fler. Västervik drev spelet i början och var nära flera gånger att dra ifrån till en 0-3 ledning. Efter periodens powerbreak vaknade hemmalaget till. Herman Hansson reducerade när Kristianstad fick bra snurr på gästernas försvar och Henrik Lundberg hann inte över när Hansson lade in 1-2.

Spelet svängde mycket fram och tillbaka i den andra perioden, där det fanns flera heta målchanser från båda lagen. Men Hanssons fullträff skulle bli det enda i andra.

Tog fjärde raka

VIK och Kristianstad är de två minst effektiva lagen i hockeyallsvenskan. Något som syntes i stora delar av matchen. Båda målvakterna Mattias Pettersson och Henrik Lundberg gjorde vad de skulle i respektive kasse.

I den tredje perioden försökte Kristianstad forcera in en kvittering, men Västervik stod emot och bärgade fjärde raka segern.