Annons:

Vimmerbykillen har a-lagsdebuterat för VH:s seriekonkurrent:

16-årige Wiking Malmunger, ursprungligen från Vimmerby, har gjort sin Hockeyettan-debut i Karlskrona HK med två matcher på kort tid. Foto: Privat

Vimmerbykillen har a-lagsdebuterat för VH:s seriekonkurrent: "Fantastiskt kul"

Vimmerby Hockey-produkten Wiking Malmunger, 16, har tillhört Karlskrona HK:s organisation de två senaste säsongerna. I veckan har forwarden debuterat i klubbens a-lag som spelar i samma Allettan-serie som moderklubben Vimmerby. 
– Det var ren glädje när jag fick beskedet att jag skulle spela med a-laget i tisdags, säger han. 

Annons:

Hösten 2019 lämnade Wiking Malmunger moderklubben Vimmerby Hockey för att börja på hockeygymnasiet i Karlskrona. 

– Jag flyttade när jag skulle börja årskurs nio. KHK ville ha mig till J18-laget ett år innan så jag gick nian i Karlskrona och går nu första året på gymnasiet, säger Wiking Malmunger. 

Han har under denna säsong spelat med KHK:s J18- och J20-lag innan juniorlagens säsonger stängdes ner på grund coronapandemin.

– Jag, en till från J18-laget och J20-spelare har sedan dess tränat i en mindre grupp under a-laget ifall att de ska få skador, säger Wiking Malmunger. 

Snabba ryck vid debuten

Wiking Malmunger, endast 16 år gammal, har fått chansen att spela två matcher med Karlskrona i Allettan södra denna vecka. Han spelade hemmamatchen mot Dalen i onsdags och bortamatchen mot Huddinge i söndags. 

– Det har gått rätt snabbt, fantastiskt kul att få vara med och se och lära. Det var i tisdags som jag fick reda på att jag skulle vara med och träna med a-laget samma dag. Jag fick därefter veta att jag skulle vara med som 13:e forward mot Dalen, men det kom in en sen sjukdom på tisdagskvällen så det blev att jag gick som tolva i stället. Sedan kom det en sjukdom till så vi var nere på tolv forwards med i princip bara juniorer. Jag har fortsatt tränat med laget och fick hänga med upp till Huddinge, säger Wiking Malmunger. 

Hur har det gått för dig i de två matcherna?

– Det har inte blivit så mycket speltid, mest ströbyten lite här och var. Vi har gått rätt hårt på tre kedjor så jag har gjort ströbyten i båda matcherna. Det beror säkert på hur det ser ut i matcherna. Nu har det varit två tajta matcherna, då förstår jag att man kanske inte kastar in en hel juniorkedja som inte har gjort en enda seniormatch, säger Malmunger. 

Drömmer om att få möta VH

Wiking Malmunger beskriver sig själv som en fartfylld, offensiv spelare som vill ta sig till kassen och bidra med massa energi. 
Att det är stor skillnad på juniorhockey och Hockeyettan skriver Vimmerbykillen under på.

– Det är rätt så stor skillnad jämfört med juniorhockeyn. Det är högt tempo, större, starkare spelare och noggrannheten är mycket högre. Det blir ett helt annat spel så man måste vara vaken för att det går snabbt på ett annat sätt. Det är inte så många 19-åringar som man möter. 

Han är glad för att ha fått chansen i KHK:s Hockeyettan-lag när klubben har långtidsskadade och sjuka spelare. Han finns inte med i dagens returmöte mot Huddinge. 

KHK, jumboplacerad i Allettan Södra, har sex matcher kvar att spela och möter serieledaren Vimmerby Hockey på bortais på söndag. 

– Det hade varit jättekul att få hänga med upp till Vimmerby men vi får se hur det blir med alla spelare som är skadade och sjuka. Det är inte säkert att jag får chansen men det hade varit otroligt kul att spela matchen. Det är en dröm att få åka upp till Vimmerby och spela mot dem. 

Vad säger du om den resa som du har gjort sedan du lämnade VH?

– Det har varit en enorm resa. Jag har utvecklats som spelare och person otroligt mycket. Hade jag inte lämnat Vimmerby så tidigt som jag gjorde så hade jag inte varit där jag är i dag. Jag har blivit en mer komplett hockeyspelare. Jag hoppas att det fortsätter likadant. 

"Han har varit med hela vägen"

Karlskrona tränas av Vimmerbysonen Eric Karlsson, som tog Malmunger till KHK hösten 2019 och gav honom förtroendet i två Hockeyettan-matcher i veckan. 

– Han har varit med hela vägen så det har betytt mycket att ha honom här. Stefan Fredriksson (J18-tränaren) har jag också kommit väldigt nära. Han har varit en stor nyckel till att jag är där jag är idag. 

Karlskrona ligger skrynkligt till i botten av Allettan och har en bra bit upp till topp sex-lagen.

– Vi har haft spelövertaget i 50 minuter och varit det bättre laget i matcherna som jag har varit med i. Det är det sista med att få in puckarna som saknas. Det finns en chans för oss att gå till playoff. Det gäller att vi tar oss i tyglarna så alla gör vad de ska och checkar in på att vi ska ta oss dit också. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt