Annons:

Pelle Ström var mycket duktig när Vimmerby slog Troja/Ljungby. Foto: Ossian Mathiasson

VH höjde sig efter blek start – Ström efter segern: "Bra för självförtroendet"

Vimmerby Hockey avslutade Allettan med att bryta sin två matcher långa förlustsvit. Pelle Ström var en förgrundsfigurerna när Troja/Ljungby besegrades med 4–3. 
– Det har känts bra i ett par matcher så det är bara att köra på, säger Ström. 

Annons:

Pelle Ström gjorde en mycket stabil insats när Vimmerby Hockey slog Troja/Ljungby med 4–3. Han var framträdande både framåt och bakåt och imponerade stort i boxplay.

– Jag har spelat boxplay under alla mina a-lagssäsonger i Vimmerby, så det känns bra, säger Pelle Ström. 

Höjning efter svag första period

Vimmerby Hockey hade två raka hemmaförluster i ryggen inför eftermiddagens match och fick en välbehövlig seger som man kan ta med sig inför det stundande slutspelet som inleds tisdagen den 30 mars, enligt nuvarande planering. 

– Det är bra för självförtroendet. Jag tycker ändå att vi har spelat rätt så bra i de två senaste förlustmatcherna men vi har inte fått in pucken. Det var skönt att det lossnade i dag, säger Ström. 

Vad säger du om lagets insats i dag?

– Jag tycker att vi var dåliga i första perioden. Vi kom inte alls upp i normal standard. Vi hittade inte blad och kom tillbaka till spelet med att bara chippa ut puckar så de fick vända på oss. Vi blev fast i egen zon, vann inga närkamper så det var något helt annat i andra och tredje perioden. Vi hittade blad, kom in i zon kontrollerat och då skapade vi bra lägen. 

Vad kommer bli viktigt för att gå långt i det kommande slutspelet?

– Att vi tror på det vi gör, spelar pucken till varandra och hittar blad. Nu spelar vi ingen match på 17 dagar. 

Han spelar tillsammans med Helge Holmstrand och trivs i den konstellationen.  

– Jag får spela ihop med Helge och vi connectar väldigt bra med varandra. Vi vet exakt var vi har varandra så det är underlättar för mig. Jag får göra det jag är bra på med att hitta ett bra förstapass. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt