Annons:

AVSLÖJAR: MODO VILL LÖSA KARLIN FRÅN KONTRAKTET

Mattias Karlin kan vara på väg bort från Västervik. Modo vill köpa loss Karlin från kontraktet med VIK. Foto: Arkivbild

AVSLÖJAR: MODO VILL LÖSA KARLIN FRÅN KONTRAKTET

I veckan har Örnsköldsviks Allehandla publicerat uppgifter om att Modo är intresserat av Västerviks succétränare Mattias Karlin. Vår tidning kan i kväll berätta att Modo tagit kontakt med VIK och meddelat att de vill aktivera klausulen som finns i Karlins kontrakt.
– Modo har hört av sig till oss ikväll och vill aktivera den, berättar Emil Georgsson, sportchef och assisterande tränare i Västervik.

Annons:

Mattias Karlin tränade Västervik redan i division två och har varit med på hela resan till ett stabilt lag i Hockeyallsvenskan. 2017/18 tog han klivet till Mora i SHL, men tiden där blev kortvarig och lagom till den negativa kvalserien var coachen tillbaka i Västervik.

Totalt har Karlin varit tränare för Västervik under nio av de tio senaste säsongerna och är förstås en stor faktor bakom framgångarna. Nu kan den tiden vara slut.

I kväll tog Modo kontakt med Västervik och meddelade att de vill aktivera en klausul i Karlins kontrakt som innebär att storklubben har rätt att köpa ut 41-åringen. Karlin har Modo som moderklubb och kvar sitt hus strax utanför Örnsköldsvik.

– Vi visste om förutsättningarna när han signade på, han ville ha med klausulen för Modo och den möjligheten finns. Modo har hört av sig till oss ikväll och vill aktivera den. Det är där det ligger, vi kan inte göra så mycket åt det. Valet ligger hos Karlin, vi vet om förutsättningarna och det är inga hard feelings. Det är som det är. Jag vill såklart ha honom kvar här, men det är hans val att göra. För min del handlar det mest om att fokusera här och nu, men väljer han Modo får vi börja den rekryteringsprocessen, säger Emil Georgsson. 

Har Modo hanterat det här på ett korrekt sätt?

– Jag har ingen avlyssning på Karlins telefon, men jag förväntar mig att de har gått rätt väg. Vi äger kontraktet även om han har en out och vill du aktivera en klausul måste du höra av dig till säljaren.

"Ett sexsiffrigt belopp"

Västervik får en rejäl slant om Karlin väljer Modo.

– Jag kan inte säga några summor, men det är en betydande summa för den här klubben. Det är ett sexsiffrigt belopp, men exakt vad är onödigt att prata om. Det fanns delade meningar om den här klausulen, men vi hittade en samsyn och det kändes som att Karlin tyckte att det var viktigt att vi skulle få en kompensation om det blev såhär. Det är ingen symbolisk summa.  

Vad skulle det betyda för klubben att tappa honom?

– Det skulle betyda mycket. Han är en stor del av den här klubben, det är inget snack om det. Samtidigt känner jag att klubben är mer välskött än tidigare och är det någon gång vi ska tappa honom så kanske det är nu. Klart att det skulle vara ett tufft tapp, men VIK:s resa går vidare. I så fall ska en ny tränaren rekryteras och då står vi bakom honom.

Har du börjat tänka på en ersättare?

– Jag fokuserar på slutspelet och Karlin är tränare just nu. Det är där jag är just nu. Spelarna har gjort en kanonsäsong och det märks ganska snabbt om mitt fokus går till ett annat håll. Det vore inte rättvist spelarna eller sponsorerna och supportrarna.  

I kväll blev det klart att Västervik ställs mot Södertälje i kvartsfinalen. Mer om det kan du läsa här och Georgssons syn på den serien kommer i en separat artikel inom kort. 

Fotnot: Vi har sökt Mattias Karlin utan resultat. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt