Annons:

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky är hoppfull inför kvartsfinalen mot Troja/Ljungby, det sista hindret innan kvalserien till Allsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

Troja sista hindret innan kvalserien: "Vi är redo och har bra chanser"

Troja/Ljungby blir Vimmerby Hockeys sista hinder i jakten på en plats i kvalserien. 
– Jag tror mycket på oss, säger tränaren Phil Horsky. 

Annons:

Efter 2–0 i matcher mot Mörrum i åttondelsfinalen står det nu klart vilket lag som Vimmerbys motstånd i kvartsfinalen i kvalet till Hockeyallsvenskan. 

Boden valde Mariestad, Nybros val föll på en resa till Gotland där Visby/Roma väntar och Hudiksvall tog Östersund i ett förväntat tungviktsmöte. 

Det innebär att Vimmerby Hockey kommer ställas emot Troja/Ljungby, som var överlägset Teg i åttondelsfinalen och vann med 7–1 och 4–2.

– Det var förväntat att det skulle bli Troja. Vi trodde på förhand att det skulle bli Visby eller Troja, säger Phil Horsky direkt efter VH:s lättare förmiddagsträning.

"Vi är redo och har bra chanser"

Det var Vimmerbys klubb- och sportchef Morgan Persson som följde den direktsända valproceduren medan Phil Horsky höll i ett ispass. Han ser med tillförsikt fram emot fighten mot Troja/Ljungby. 

– Det blir såklart en tuff och rolig utmaning. Vi är redo och har bra chanser. Jag tror på oss men det blir inte lätt, säger Horsky och fortsätter: 

– Vi har lyckats bra mot dem trots att de satsar stenhårt på att gå upp i Hockeyallsvenskan. Det har de gjort flera gånger, även i år. De har värvat hårt. Det är ett bra hockeylag med bra skridskoåkare. 

Vad talar för att ni ska vinna mot Troja?

– Att vi har lyckats bra med bra spelsystem, haft mycket tålamod och utfört vårt spel konsekvent i 60 minuter. När vi har spelat så har de haft problem med oss. 

Hur är känslan i laget?

– Det är en kanonkänsla, det är leende på läpparna hos spelarna. Vi har mycket energi och ser fram emot serien.

Rondahl var på is i dag

Om Vimmerby lyckas vinna två matcher mot Troja har laget avancerat till kvalserien med ytterligare tre lag. Det blir en kvalserie över sex omgångar där det vinnande laget är klart för spel i Hockeyallsvenskan nästa säsong. 

– Jag tror mycket på oss. Det är viktigt att vi har hemmaplansfördelen men jag tror också på våra chanser nere i Ljungby. Det blir en tuff serie med bra matcher. Vi måste ha tålamod, ta det steg för steg och ta kampen. Vi vet att vi har inlett svagt i första perioden tidigare och kommit tillbaka i andra och tredje perioden. Det är en styrka i vårt lag. 

Forwarden Josh Brittain och målvakten Gustav Bågenvik, som missade andra matchen mot Mörrum på grund av sjukdom, är tillbaka. Philip Rondahl var på is idag men Pelle Ström var inte med. 

– Som det ser ut just nu så har vi full trupp på tisdag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt