Annons:

Horsky känslosam efter uttåget:

VH:s spelare deppar efter förlusten mot Troja/Ljungby. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky känslosam efter uttåget: "Tufft att stå där med grabbarna"

Phil Horsky var emotionell efter det tunga uttåget mot Troja/Ljungby. För tredje gången gick han och hans lag miste om en plats i kvalserien.
– Det är tomhet just nu, säger han.

Annons:

Vimmerby Hockey kommer inte spela kvalserien till Hockeyallsvenskan. Den oerhört tuffa bataljen mot Troja/Ljungby tog slut på lördagen och det var Troja som drog det längsta strået.

Efter matchen var Phil Horsky väldigt emotionell.

– Det är tomhet såklart, det känns tomt. Samtidigt känner jag stolthet också. Jag såg grabbarna och det är tufft för en coach att stå där i omklädningsrummet, säger han innan han behöver avbryta intervjun för att samla sig:

– Man är såklart ledsen och tom. Jag är jättestolt över hur vi utvecklats som lag och hur grabbarna spelade. Det är en tuff serie och Troja gör sin bästa match. Det krävdes för att slå oss.

Vad är det som avgör att Troja tar sig till kvalserien?

– Det är små marginaler. Jag tycker att det kan gå åt vilket håll som helst. Vi hade en tvåmålsledning, men det är två individuella prestationer av Kevin Karlsson. Egentligen ser jag inget lagmässigt, vi var det bättre laget, men det är tillfälligheter och små saker som avgör. Jag är jättestolt över laget och för en coach är det tufft att stå där inne och se grabbarna på det där sättet. Man känner sig ansvarig på något sätt och jag hade önskat att få ge grabbarna det här. Det förtjänade vi, tycker jag. 

"Hånar vissa spelare"

Phil Horsky var, likt Morgan Persson och Johan Schreiber, inte särskilt tillfreds med den senares utvisning i slutet av matchen.

– Han (domaren, reds.anm.) tappade kontrollen. Han kastade ut femmor i en avgörande match som att det var godis. Det är jättedåligt, tycker jag. Han har aldrig dömt oss, han tappade det här och hade ingen fingertoppskänsla, men jag vill inte gnälla på honom. 

Han var också besviken på motståndarlagets uppträdande.

– De hånar oss hela tiden. Det finns gränser för det. Man måste ha respekt och därför var jag jättestolt över oss. Det var såna hån mot vissa av våra spelare. Grabbarna svalde det och jag stod upp för dem där. Man måste bete sig på ett annat sätt, man kan vinna med mer respekt till motståndarna tycker jag. Jag är stolt över hur vårt lag beter oss och det är tufft att se grabbarna sitta där. Men man växer från förluster också.

Hur tungt mentalt blir det att de snabbt kommer tillbaka från 2-0 till 2-2 och gör 4-3 direkt efter er 3-3-kvittering?

– Såklart blir det tungt. Jag kände, fram tills att vi gjorde 3-3, att de inte gjorde något för spelet. De gick ned i tredje och jag trodde efter 3-3 att vi skulle ha det. Då kommer målet direkt efter. Det är synd.

"Måste vara ledsna"

Nu väntar en dags ledigt för VH-spelarna innan individuella samtal tar vid. 

– Nu måste vi vara ledsna lite grann och sedan är det semester. Jag är stolt över den här resan och hur laget har utvecklats. 

Vad känner du för egen del?

– Ingen aning. Vi har inte pratat något alls om det.

Vår tidning gav domarna möjlighet att kommentera situationen och den hårda kritiken, men det var de inte intresserade av. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt