Annons:

Horsky om att lämna Vimmerby:

Phil Horsky säger hej då till Vimmerby Hockey. "Haft tre fantastiska år här", berättar han. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky om att lämna Vimmerby: "Otroligt fina människor här"

Bara ett par dagar efter uttåget mot Troja/Ljungby står det klart. Phil Horsky har coachat sin sista Vimmerbytrupp.
– Jag har haft tre fantastiska säsonger här, säger han i ett känslosamt avsked.

Annons:

Sällan har väl en tränare blivit en sådan publikfavorit som österrikaren Phil Horsky har blivit. Det märks direkt när pushnotisen om att han och klubben går skilda vägar skickas ut. 

– Har ni redan skickat ut det? frågar han och känner på telefonen i fickan:

– Det är många som hör av sig direkt. Det är så många fina människor i Vimmerby, det är otroligt. Det är inte vanligt att det är så. Det är en fin förening med allt runt omkring och alla människor och även ni. Vi var inte alltid överens, men det var alltid en bra dialog. Ni kunde ställa krav och jag har fått många bra relationer här, både personliga och professionella. Det kommer jag aldrig glömma, säger Phil Horsky på den ursprungliga frågan om vad som varit höjdpunkten under hans tre år. 

"Ville inte vänta"

Phil Horsky har tagit Vimmerby till det sista steget innan kvalserien under alla sina säsonger i klubben. Han är en av Vimmerby Hockeys mest framgångsrika tränare någonsin.

– Det här har inget med förlusten mot Troja att göra. Jag har haft tre fantastiska säsonger här och det var ett bra tillfälle att gå vidare helt enkelt och söka nya utmaningar. Det är en utmaning att vara här förstås, det är tufft att prestera i Vimmerby och framgångarna vi har haft är inte lätt att få. Det har varit mycket jobb, men jag tror att det kan vara bra för min del och för Vimmerbys del att gå skilda vägar. 

Phil Horsky hade kallat till ett möte med klubbchefen Morgan Persson under måndagen. Innan han mötte pressen berättade han om sitt beslut för spelarna. 

– Jag ville inte vänta två-tre veckor. Det hade blivit en massa spekulationer och det här är nog det bästa för båda delar. Jag har inte bara tänkt på mig själv, utan också vad som är bäst för Vimmerby Hockey. Jag önskar det bästa för Vimmerby Hockey och jag finns här för klubben om de behöver något råd eller vad som helst.

Han hyllar också sitt samarbete med Morgan Persson.

– Jag har haft fina säsonger här och det är framgångar man inte glömmer bort om man tittar på den stora bilden. Jag kan inte säga något negativt om Vimmerby Hockey eller "Mogge", han är verkligen guld värd för klubben. Då tänker jag på hans ledarskap, hans sätt att stå upp för spelarna och coacherna, han tar skiten för föreningen och alla anställda. Klart vi inte alltid har varit överens, men det är ett måste för att nå framgång. Man vill ha en sportchef som ställer krav och som utmanar en som coach. Det är jag tacksam för. Vi har varit ett sammansvetsat gäng och lite som en maskin. 

Vad sa spelarna när du berättade?

– Det är klart att det inte är ett glatt omklädningsrum. Vi har haft en tajt relation och tre år är mycket, men jag ville meddela grabbarna direkt. Det var viktigt för mig. De var lite överraskade, men jag tänker absolut på grabbarna och vad som är bäst för dem. Det är kul att de vill ha mig, men livet går vidare och de kommer njuta av en ny coach.

"Inget konkret"

Phil Horsky säger att han blir kvar i Vimmerby veckan ut.

– Det är lite exitmeetings och individuella samtal. Jag säger hej då från mig. Jag har utvecklats enormt som coach här och är väldigt tacksam mot organisationen, "Mogge", spelarna och alla runt omkring.

Har du något konkret på gång eller är det helt blankt?

– Jag har inget konkret. Rykten kommer, men jag har inte tänkt någonting. Jag har haft fullt fokus på mitt jobb här och det är inte så att jag letar. Det är mer att jag har gjort mitt här, säger han och fortsätter:

– Jag har ingen aning var jag hamnar, men jag är öppen för allt. Helst Sverige såklart, men vi får se vad som händer. 

Vad tror du om Vimmerbys framtid?

– Det är inget snack, man har allt som krävs. Jag tycker att vissa saker som finns här, det finns inte i andra föreningar. Jag ser fram emot att följa Vimmerby Hockey och tror mycket på dem.  

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt