Annons:

Viktige kuggen kan ha gjort sin sista match – funderar på att sluta

Oskar Carlsson funderar på att sluta med ishockeyn och ska ta sig en rejäl funderare. Foto: Ossian Mathiasson/Simon Henriksson

Viktige kuggen kan ha gjort sin sista match – funderar på att sluta

Var lördagens match det sista vi fick se av Oskar Carlsson i Vimmerby Hockey-dressen? Svaret på frågan kan mycket väl vara ja.
– Jag vet faktiskt inte hur det blir om jag ska vara helt ärlig, säger Oskar Carlsson. 

Annons:

Vimmerbybördige Oskar Carlsson vände inför säsongen 2018/19 hem till Vimmerby Hockey med allsvensk rutin i massor efter att ha spelat två säsonger i Karlskoga, en i Tingsryd och en i Västervik.

Han har med sin rutin och karaktär varit viktig både på och utanför isen och bidragit till att moderklubben tagit sig till det sista steget innan kvalserien mot Hockeyallsvenskan tre år i rad. 

Kan ha gjort sitt i VH

Nu kan 29-åringen ha gjort sin sista match i Vimmerby Hockey-tröjan efter lördagens snöpliga uttåg i kvartsfinalserien mot Troja/Ljungby. Han funderar helt enkelt på att lägga av med ishockeyn. 

– Det är ett pussel att få ihop livet med två barn och jobb. Det tar mycket tid och energi. Jag får suga på det ett tag och se vad jag kommer fram till, säger Oskar Carlsson. 

Känner du att det lutar åt något håll?

– Som det känns just nu så lutar det väl mer åt att man inte spelar men som sagt, jag vet inte alls. Jag måste ta mig en funderare och känna hur det känns.

Dagens Vimmerby träffar Carlsson utanför ishallen på måndagseftermiddagen när spelarna har samlats en sista gång för att ta avsked av varandra efter en stark säsong som snöpligt tog slut i lördags. 

– Det är förbannat jäkla tråkigt. Det är mitt tredje år där det har varit samma sak varje år. Vi har varit så nära att gå till kvalserien varje år. Det är så jäkla tråkigt när man har slitit en hel säsong och sedan åker man ut på målsnöret i år igen. 

Oskar hyllar Horsky

Huvudtränaren Phil Horsky informerade bland annat spelarna om att han lämnar klubben efter tre säsonger med goda resultat. 

– Det är tråkigt, jag har gillat Phil alla de här tre åren och haft en bra relation med honom. Han är en jäkla bra coach och har fått ut bra av de här lagen som vi har haft de tre senaste åren. Men på ett sätt var det kanske lite väntat att han skulle fatta det beslutet efter tre år.

VH:s klubb- och sportchef Morgan Persson hoppas kunna presentera en ny tränare inom kort.

– Vem som blir ny tränare spelar inte så stor roll för min del. Det är mer vad jag själv och familjen känner med tid och upplägg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt