Annons:

Peter Nordström blir innebandytränare hemma i Karlstad. Foto: Ossian Mathiasson

Skrällen: Förre VH-tränaren tar över innebandylag

Här kommer dagens skräll. Färjestadsikonen och tidigare VH-tränaren Peter Nordström har fått ett nytt uppdrag. Men inte inom hockeyn – utan som innebandytränare. 

Annons:

Han gjorde stor succé som spelare i Färjestad när det begav sig. Succé blev det inte när Peter Nordström blev huvudtränare för Vimmerby Hockey. 

Bara omgångar in i serien fick han lämna sitt tränaruppdrag och totalsågade sedan klubben i Värmlands Folkblad. 

Nu har Peter Nordström hittat ett nytt uppdrag – men inte inom hockeyn. Istället blir FBK-ikonen tränare för det allsvenska innebandylaget Karlstad IBF. 

– Ja, hur kommer det sig? Det är en jäkligt rolig utmaning och en väldigt rolig idé. Jag får jobba med personer som jag känner väldigt väl som är bra på ledarskap och olika saker. Hockeytränare kan man väl vara i framtiden också. Eller så blir det bara innebandy, det vet man inte. Jag lever här och nu, säger Nordström till Sportbladet.

Ser likheter

Han ser likheter mellan de två idrotterna.

– Vi kommer jobba med små detaljer, video och ha ett lite annat tankesätt. Hockeyn och innebandyn är väldigt lika och de har tagit efter varandra. Vi kommer in med ödmjukhet och ska inte ändra på sporten. Däremot ska vi försöka ändra på kravbilden, att man ska göra så bra ifrån sig som möjligt varje dag och att vi inte accepterar vissa saker. De dagliga vanorna, det är hockeyn väldigt bra på och det ska vi försöka få in i innebandyn också.

Mellan 18 och 25 blev det mycket innebandy, uppger Nordström. De senaste två veckorna har han sett hundra timmar innebandy. 

– Det duger inte att vara okej. Jag vill hela tiden hitta saker och ting som man kan göra bättre. Jag har sökt på allt som finns på Youtube med Karlstad innebandy, och även andra lag och finaler. Alla klipp som finns. Vad är skillnaden mellan de bästa och Karlstad? Man måste hela tiden titta på de som är bättre för att bli bättre själv.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt