Annons:

Vimmerby Hockeys poängkung Jonas Nyman lämnar klubben efter en säsong. Foto: Ossian Mathiasson

AVSLÖJAR: VIMMERBY HOCKEYS POÄNGKUNG LÄMNAR KLUBBEN

Vimmerby Hockeys poängkung den gångna säsongen, Jonas Nyman, lämnar föreningen efter en säsong. Uppgiften nådde oss i går, och i dag bekräftar Nyman själv.

Annons:

24-årige Jonas Nyman, fostrad i Arvika och som tillbringade ungdomsåren i Färjestads organisation, värvades till Vimmerby från Skövde inför den gångna säsongen.

Han hämtades med förhoppningarna om att bli en stark poängspelare, vilket han levde upp till.

Med 32 poäng (10+22) på 40 matcher i grundserien vann han den interna poängligan. I kvalspelet svarade Nyman sedan för ett mål på fem matcher.

Nu står det dock klart att hans sejour i Vimmerby blir ettårig.

– Sportsligt har jag haft en jätterolig säsong med ett fantastiskt lag. Jag har trivts jättebra, och det här beslutet, som inte var lätt att fatta, handlar inte om det sportsliga, säger Jonas Nyman.

– Socialt har det inte riktigt funkat. Min sambo har inte hittat något jobb, och nu känns det väldigt viktigt att komma till en stad där det känns rätt för oss båda.

Har du gjort klart med någon ny klubb?

– Nej, jag vet inte var jag kommer spela nästa säsong. Det enda som är klart är att det inte blir någon fortsättning i Vimmerby. Samtidigt är det ingen brådska, utan det får ta den tid som krävs för oss att hitta rätt.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt