Annons:

125 anmälda ekipage till rallytävling på hemmaplan:

Vimmerby MS-föraren Morgan Olsson är ett av hemmahoppen när Emiltrofén körs på grusvägar i Vimmerby kommun på lördagen. Foto: Stefan Härnström

125 anmälda ekipage till rallytävling på hemmaplan: "Över förväntan"

Vimmerby MS arrangerar Emiltrofén i morgon. 125 förare har anmält sig till rallytävlingen som går på grusvägar i Vimmerby kommun. 
– Deltagarantalet är helt klart över förväntan, säger Alexander Alexandersson från arrangörsklubben Vimmerby MS. 

Annons:

Tre specialsträckor som tillsammans mäter 42 kilometer är vad som väntar de tävlande i 2022 års upplaga av Emiltrofén när ekipagen ska göra upp om poäng i Bilsport Rallycup och Riksmästerskap för historiska rallybilar. 

Start och mål är placerat i Gnagaredalen och första start är klockan 10.00. 125 ekipage är anmälda till rallytävlingen som avgörs under lördagen. 

– Det är ett stort startfält och jag själv hade inte räknat med att det skulle bli mer än 80–90 ekipage med dagens bensinpriser och höjda elräkningar. Jag är tacksam över att så många vill komma hit till Vimmerby och åka vår tävling. Det visar att många är sugna på att köra, säger Alexander Alexandersson. 

"Mycket sträckkilometer på få sträckor"

De 125 anmälda förarna gör upp i 18 klasser, sju klasser i riksmästerskapet och elva i Bilsport-Rallycup. Alla sträckor håller sig inom Vimmerby kommuns gränser. 

Vad är förklaringen till att ni lockar så många deltagare till Vimmerby?

– Jag tror att vi har mycket sträckkilometer på få sträckor, vilket innebär att folk får åka väldigt mycket tävlingssträckor som både är långa och utmanande. Tävlingen ingår i Bilsport-Rallycup och det är en populär cup som har allt mellan 70 och 80 startande över nästan hela södra Sverige där den arrangeras, säger han och fortsätter: 

– Vi har mycket historiska bilar och många tycker om att åka i Vimmerby sedan Midnattssolsrallyt arrangerades här. 

"Har många starka namn"

Det är runt 150 funktionärer utanför tävlingsledningen som ser till att Emiltrofén går att genomföra.

– Det blir ingen tävling utan dem. Vi kan göra hur mycket som helst inom tävlingsorganisationen men får vi inte funktionärer som ställer upp ute på sträckorna så kan vi inte genomföra tävlingen. 

Victor Karlsson, Morgan Olsson, Kjell Karlsson, William Andersson och Peter Jakobsson är några av de lokala förarna som har chansen att placera sig högt upp i resultatlistorna. 

– Vi har många starka namn när det kommer till våra egna förare som har presterat bra under året. Jag anser att de borde vara i toppen i sina klasser. De har presterat bra resultat i tävlingarna som de har varit med i. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt