Annons:

Westerling angav tonen direkt:

Wilmer Westerling fick en flygande start på dagen. Foto: Linus Johansson

Westerling angav tonen direkt: "Mycket ska studsa rätt"

Wilmer Westerling har inte kört i seniorklassen i Semesterracet tidigare. Nu är debuten gjord och det slutade med en heatseger.

– Det är inte den värsta motorn i bilen, men det kändes okej, säger Westerling.

Annons:

Ni som kan er historia gällande Semesterracet vet förstås att Wilmer Westerling från MK Kinda vann juniorklassen 2018. I år gör han sin första start i seniorklassen.

– Förra året valde jag att köra på Gotland istället. I år kör jag båda tävlingarna, säger han.

Bilen som han tävlar med i Vimmerby, en Volkswagen, delar han med hemmaföraren Marie Karlsson, som tog sig vidare i damklassen igår.

"Inte klockren"

I sitt första heat för dagen kom Westerling iväg på ett fint sätt och kunde sedan bevaka ledningen mot skickliga chaufförer som Thom Wikvist och Thomas Bondesson.

– Starten funkade bra. Den var inte klockren, men tillräcklig. Jag såg Thom i backspegeln och det är ju en förare som absolut ska till lördagen, men han vill nog inte heller göra några större chansningar så här tidigt i tävlingen.

Westerling körde stabilt genom heatet och gav inte Wikvist och Bondesson någon möjlighet att ta sig förbi.

– Idag handlar det om att ta sig till finaldagen och sen får man ta det därifrån. Ska man lyckas där är det mycket som ska studsa rätt. Bilen gick fint, men jag behöver växla upp, det var lite ringrostigt, säger Wilmer Westerling.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt