Annons:

Därför tappade Westerling segern – ”Då blev jag ofokuserad”

Wilmer Westerling tappade segern i sista kurvan. Foto: Linus Johansson

Därför tappade Westerling segern – ”Då blev jag ofokuserad”

Wilmer Westerling var på väg mot sin andra raka A-finalseger i Semesterracet. Då snurrade han runt i den sista kurvan och fick istället nöja sig med en andraplats i juniorklassen.
– Det känns skrattretande att det var så nära, säger Wilmer Westerling.

Annons:

Förra året var Kinda-föraren Wilmer Westerling säkerheten själv när han rattade hem segern i Semesterracet. I år såg han lika säker ut, fram tills att han snurrade i ledning i den sista kurvan.

– Det kändes som att jag hade koll på det. Sen tror jag att det var på femte varvet som jag kom emot torkarna och spolningen på tillbakavägen. Då blev jag ofokuserad när jag skulle slå av det och sen rätt vad det var så såg jag att Hugo (Sääf) närmade sig. Då blev jag lite stressad. Sen hade jag problem med den böjen på alla varv eftersom det var lite olja på asfalten, säger Wilmer Westerling.

Kliver upp som senior

Först smet Hugo Sääf förbi Westerling och såg ut att kunna gå mot seger. Han kom dock ut i fållan och istället var det Leo Sandberg som vann en billängd före Westerling.

– Jag kom på vänstersidan av honom och var nog precis en billängd efter. Jag hade tvåan i så jag fick slira i väg på kopplingen så det sköt inte alls i väg bra. Det känns skrattretande att det var så nära. Det hade varit skönare om det där hade hänt på tredje varvet.

Det här är Wilmer Westerlings sista år som junior och nästa sommar får han istället tampas med seniorerna i Semesterracet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt