Annons:

Efter otäcka smällen 2015: Nu har Alexander och Emil gjort comeback

Emil Pettersson och Alexander Alexandersson har gjort comeback i rallyskogen. Foto: Privat

Efter otäcka smällen 2015: Nu har Alexander och Emil gjort comeback

Hösten 2015 var Alexander Alexandersson och Emil Pettersson med om en otäck smäll i rallyskogen. Nu är de tillbaka i rallybilen på allvar.
– Vi har i närmare två års tid jobbat med att bygga en ny bil för att kunna komma tillbaka, säger Alexander Alexandersson.

Annons:

Vi skriver den tolfte september 2015. Rallyföraren Alexander Alexandersson och kartläsaren Emil Pettersson ledde sin klass i tävlingen Rallysmåland. Då small det och det ordentligt på sträcka tre.

– Vi gick in i en vänstersväng med alldeles för hög fart och slog i bakänden i diket. Det gjorde att bilen vände sig rakt ut i skogen och vi frontade i en tall. Äventyret fick ett snöpligt slut och bilen var skrot, säger Alexander Alexandersson.

Haft stor hjälp

Sedan den dagen har de kämpat för att kunna göra en gemensam comeback.

– I närmare två års tid har vi jobbat med att bygga en ny bil för att tillsammans kunna ta oss tillbaka till rallyskogen. Eftersom mycket i bilen gick sönder så har det kostat en hel del. Vi har ju inga större sponsorer så vi har fått ta mycket ur egen ficka, vilket har gjort att det tagit en stund att få till bilen.

Alexander Alexandersson konstaterar att utan stödet och hjälpen som de fått från många människor hade comebacken fortfarande varit långt borta.

– Vi har haft stor hjälp av många människor när det gäller bygge av motor och bur, lackering, el, plåtjobb med mera. Det är helt fantastiskt hur mycket tid folk har offrat för att hjälpa oss för att vi ska kunna åka ut i skogen och ha roligt. Det har också hjälpt till när motivationen har varit på noll.

”Lärde mig mycket”

Den gångna helgen var det så dags för comeback och debut i den nybyggda bilen, detta i samband med tävlingen Gruvrundan, som kördes i Åtvidabergstrakten. Alexander Alexandersson gjorde för övrigt någon form av smygcomeback redan i somras, när han körde Midnattssolsrallyt på hemmaplan i Vimmerby.

– Där lärde jag mig mycket och att jag kunde få så mycket erfarenheter på en vecka trodde jag inte. Den tävlingen betydde mycket för mig, säger Alexander Alexandersson.

Sexa i comebacken

Comebacken i Åtvidaberg slutade med en sjätteplats av 14 startande i klassen.

– Eftersom vi inte har åkt tillsammans på nästan två år så var det som att börja om på nytt. Både Emil och jag var nervösa. Men det flöt på bra. Vi kände oss för och provade på att attackera med mera för att se hur bilen funkade. Vi ökade tempot allt mer under dagen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt