Annons:

Stark insats av Alexander och Emil – på pallen på Gotland

Emil Pettersson och Alexander Alexandersson blev tvåa på Gotland. Foto: Privat

Stark insats av Alexander och Emil – på pallen på Gotland

Alexander Alexandersson och kartläsaren Emil Pettersson gjorde en fin insats i Guterallyt på Gotland. Vimmerby MS-ekipaget slutade tvåa i sin klass.

Annons:

Totalt var det 100 ekipage som körde de sex sträckorna, totalt cirka sju mil. För Alexander Alexandersson och kartläsaren Emil Pettersson gick det riktigt bra och de slutade tvåa i klassen c-förare grupp h. Ekipaget hade 30 sekunder upp till förstaplatsen och Mattias Havdelin, Rosendals MK. Totalt i hela klassen blev det en 28:e plats för VMS-duon.

– Det var ett långt rally med speciell Gotlandskaraktär, något som vi inte är vana vid. Det var allt från fruktansvärt snabba vägar till jättekrokiga, smala och trånga partier, säger Alexander Alexandersson.

"Är helnöjda"

Inför tävlingen hade Alexander Alexandersson inga större förväntningar.

– Inställningen innan var mest att ta sig runt och samla på sig mer rutin och erfarenhet. Helgen innan rasade vi bakaxeln på vår bil, men jag fick låna en annan bakaxel av några snälla vänner så att jag kunde delta på Gotland. Med tanke på det var förutsättningarna sådär, men när vi såg att vi kunde hänga med tidsmässigt så var det bara att stå på. Jag och Emil är helnöjda med en andraplats i klassen, säger Alexander Alexandersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt