Annons:

Kjell inledde tävlingssäsongen med seger – nu laddar han för sprinttävling här

Kjell Fransson, i mitten, inledde tävlingssäsongen med seger. Nu laddar han för en ny tävling i Vimmerby. Foto: Ingela Karlsson

Kjell inledde tävlingssäsongen med seger – nu laddar han för sprinttävling här

Alla rallyälskare har något spännande att se fram emot under våren. I april blir det rallysprint i och kring Gnagaredalen.
– Det kan bli jättebra, säger Kjell Fransson.

Annons:

Den gångna helgen var det tävlingsdebut för Kjell Fransson. Han var snabbast i veteranklassen i Kopparbergssvängen. 

– Det var en mindre tävling, men rolig och passade mig bra. Jag ville åka något innan vårsäsongen och jag ville testa bilen lite, säger han. 

Det fick han tydliga besked om. 

– Det gick bra, bilen fungerade jättebra. Jag var väldigt tveksam till tävlingen med tanke på vädret. Det var mycket grus, men egentligen inga problem att köra. 

Nu laddar Kjell Fransson förstås inför Svenska Rallycupen som börjar senare i vår. Men innan dess är det dags för en tävling på hemmaplan. 

En helt ny höjdpunkt kommer nämligen till Vimmerby helgen den 20 och 21 april. Då ska Vimmerby MS arrangera en rallysprinttävling.

– Sprintcupen har tidigare varit i mellansverige, men vi har fått frågan om vi inte kan vara med. Så nu blir det en sprinttävling här också. Det är en kort sträcka med mycket fart som publiken kommer uppskatta. 

Tävlingen kommer att arrangeras i Gnagaredalen med omnejd. Det kommer att bli två separata tävlingar lördag respektive söndag. 

– Det ska bli roligt. Jag tror att det kan bli jättebra. Vi får återkomma med mer information om det närmare tävlingsdags.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt