Annons:

  • Sprintcupen avgjordes i Vimmerby:

    I helgen var det deltävlingar i Svenska Sprintcupen i Vimmerby. Foto: Anna Lena Andersson

  • Sprintcupen avgjordes i Vimmerby:
  • Sprintcupen avgjordes i Vimmerby:

Sprintcupen avgjordes i Vimmerby: "Lyckat arrangemang"

I helgen var det dags för Svenska Sprintcupen att arrangeras i Vimmerby. Trots att väderförutsättningarna inte var de bästa blev det ett lyckat evenemang.
– Om vi vill får vi nog arrangera det igen, säger Kjell Fransson.

Annons:

Alla rallyälskare hade i helgen chansen att få se något spännande i Vimmerby. Den 20 och 21 april kördes två deltävlingar i Svenska Sprintcupen i Vimmerby. Tidigare har cupen mest hållit till i mellansverige, men Vimmerby MS fick inför årets säsong frågan om att arrangera två deltävlingar. 

Sprit är, precis som det låter, en kortare bana på tid med rally- och rallycrossbilar. Flera förare från trakten deltog, men det var också många långväga deltagare. 

– Det var bra tävlingar. Jag tror att förarna var väldigt nöjda med bansträckningen. Det var lite stressigt med tidtagningen och det blev inte så bra som vi själva önskat, men jag tror också bara det var vi själva som tyckte det gick långsamt, säger Kjell Fransson.

Bra med publik på lördagen

Publikmässigt var lördagen mycket bra medan söndagen blev något sämre.

– Det var jäkligt kallt tyvärr. För övrigt var det ett bra arrangemang och folk var nöjda. Vi fick lite lokala framgångar också, säger Kjell Fransson.

Bland annat vann Isac Torlamb från Tjust MK sin klass tre sekunder före tvåan. Oskar Andersson från Vimmerby MS vann sin klass med ytterst knapp marginal. 

– Richard Klingstedt gjorde sin första tävling i en rallycrossbil och vann på lördagen. Tyvärr körde han sönder på söndagen. Tom Nilsson var duktig i sin klass, men han fyllde 40 på fredagen så de var ute och firade på lördagen. Därför åkte han bara på lördagen. Här finns ju ingen totallista, utan varje klass lever sitt eget liv. Totalt var det två rallycrossklasser och fyra rallyklasser kan man säga, berättar Kjell Fransson.

Blir det nästa år?

Frågan är nu om sprintcupen återkommer nästa år.

– Om vi vill så tror jag att vi får arrangera det igen. Vi har inte satt ned foten kring det, men vi ska ha ett möte i början av maj. Jag tror att det gick bra ekonomiskt och att det blev en liten peng över. Vimmerby MS hade ju ett hundår förra året, så vi är tacksamma om det har gått bra. Men som sagt, jag tror vi får om vi vill. 

Kjell Fransson var också glad över att tävlingen inte gick torsdag och fredag.

– Då var det ju snö och kunde ha varit ännu värre förutsättningar. Totalt sett var det ett lyckat arrangemang och jag vill ge en stor eloge till alla funktionärer, vaktmästare och klubbkamrater som var med och hjälpte till. Vi är jättenöjda.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt