Annons:

Otto vidare i Semesterracet: “Blir att skruva en hel del i natt”

Otto Schmidt från MK Kinda är klar för Semesterracets finaldag efter en heatseger och en andraplats. Foto: Arkivbild

Otto vidare i Semesterracet: “Blir att skruva en hel del i natt”

Juniorföraren Otto Schmidt, tävlande för MK Kinda, är klar för finalkörning i Semesterracet. Det står klart efter en heatseger på onsdagsförmiddagen och en andraplats i omgång nummer två.
– Det är en helt obeskrivlig känsla, berättar junioren själv.

Annons:

Förmiddagens otroligt fina sommarväder hade precis försvunnit och bytts ut mot mörkare moln och duggregn när Otto Schmidt från MK Kinda körde sitt andra heat för dagen.

Minst fem poäng krävdes för att Otto skulle kvalificera sig för finalkörningen senare i veckan. Otto körde in på en andraplats och lyckades därmed plocka just fem poäng. Så här sade han själv om känslan precis efter målgång. 

– Det är en helt obeskrivlig känsla. Det är sjukt kul och så fruktansvärt skönt, för det är ju ändå ett av delmålen att ta sig dit.

Delar bil med brorsan 

Trots avancemanget var Otto inte helt nöjd efter sitt andra heat. Precis i slutet, när det hela skulle avgöras, pajade bilen för honom. Heatet kändes inte helt smärtfritt och i och med att Otto dessutom delar bil med sin bror, Oskar, blir den trasiga bilen ett större problem.

– Jag fick inte riktigt till starten. Sen körde jag på och i slutet var jag inte beredd på att han skulle komma bakom mig. Jag missbedömde det lite och bilen är trasig nu, men det var verkligen inte meningen. Nu blir det att skruva en hel del i natt, det kan jag säga, säger Schmidt. 

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt