Annons:

Runt 700 till start i Semesterracet: ”Bland de värsta startfälten vi haft”

Ungefär 700 förare kommer att komma till start i den 38:e upplagan av Semesterracet i Vimmerby. Foto: Johan "JK" Karlsson, www.racepage.org

Runt 700 till start i Semesterracet: ”Bland de värsta startfälten vi haft”

Runt 700 ekipage väntas komma till start i Semesterracet i Vimmerby. Och det är bra klass på startfältet.
– Rent bilmässigt är det här bland de värsta startfälten vi haft. Det är många som har satsat hårdare i år, säger Ulf Karlsson i tävlingsledningen.

Annons:

Efter en liten dipp för en handfull år sedan har Semesterracet tagit tillbaka epitetet Sveriges största folkracetävling. I år anmälde sig 748 förare till tävlingen.

– Vi har fått strax över 30 återbud så det är fortfarande över 700 ekipage i startlistorna, säger Ulf Karlsson.

Uppsving på damsidan

Seniorerna kommer att kvala tisdag, onsdag och torsdag, veteranerna kvalar tisdag och onsdag och juniorerna kvalar onsdag och torsdag. På fredag kör damerna hela sin tävling och då ska också vinnaren i veteranklassen utses. På lördag väntar finalåkning för seniorer och juniorer.

– Det känns riktigt bra att vi har ökat antalet anmälda förare till i år. Egentligen är det främst damklassen som har gått upp ordentligt. Vad jag kommer ihåg har vi inte haft så många (134 stycken) i den klassen tidigare. Vi har också märkt ett litet uppsving på juniorsidan. Där är vi tillbaka på den nivån vi var för ett antal år sedan, säger Ulf Karlsson.

Extra vattenpauser

Han konstaterar att allt är under kontroll inför den 38:e upplagan av Semesterracet.

– Det känns riktigt bra och allt flyter på som det är tänkt så här långt. Det vi känner lite oro kring är vädret, det ser ut som att det ska vara varmt hela veckan. Det gör att vi får gå in med lite extra vattenpauser och det är något som vi funderar på hur vi ska lägga upp. Banan ser för övrigt riktigt bra ut och vi har preparerat den med vatten i flera veckors tid.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt