Annons:

Milton imponerade i Åsa-Nisseracet – vann två finaler

Hampus Milton fick köra tre finaler i Åsa-Nisseracet. Foto: Privat

Milton imponerade i Åsa-Nisseracet – vann två finaler

Vimmerbykillen Hampus Milton var sist in i juniorernas C-final i Åsa-Nisseracet. Därifrån bar det hela vägen till en fjärdeplats i A-finalen.
– Jag hade inte så stora förväntningar så jag är nöjd med min insats, säger Milton, som tävlar för Oskarshamnsklubben Jungnerligan RC.

Annons:

Hampus Milton fyller 17 år senare i år och gör sin sista säsong som junior. Det blev en bra start på säsongen när han körde Åsa-Nisseracet i Gnagaredalen i Vimmerby.

– Jag hade inte så stora förväntningar inför tävlingen. Vi köpte bilen för två veckor sedan och det var rätt mycket att göra på den. Vi fixade med den i ett par veckor och sen blev det ett par provstarter innan det bar i väg till banan. Och så var det första tävlingen för året också så jag tänkte absolut inte att det skulle gå så bra, säger Hampus Milton.

Snabb i starten

Poängmässigt var Hampus Milton sist in i juniorernas C-final.

– Jag tycker ändå att det gick ganska bra i grundomgången. I ett heat stannade dock bilen när jag fajtades med en annan och då blev jag utan poäng.

Väl i C-finalen körde han in som etta och den bedriften upprepade Vimmerbykillen även i B-finalen.

– Jag klippte starten rätt ordentligt i båda de finalerna och höll i till målet. Jag åkte A-final förra året och blev tvåa då så jag ville verkligen ta mig dit igen.

I år blev det en fjärdeplats i A-finalen.

– Det blev en startsmäll som förstörde lite, annars var det rätt okej. Det var en liten lucka till de som låg framför mig, säger Hampus Milton.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt