Annons:

Stark insats av VMS-föraren – utökade ledningen i cupen

Victor Karlsson blev tvåa i Midsommardansen i Ljungby. Foto: Privat

Stark insats av VMS-föraren – utökade ledningen i cupen

Vimmerby MS-föraren Victor Karlsson gjorde en strålande insats i rallytävlingen Midsommardansen, som kördes i Ljungby i helgen. Han blev tvåa i klassen och utökade sin ledning i Sydsvenska Rallycupen.
– Vi är supernöjda, säger Victor Karlsson.

Annons:

Victor Karlsson från Järnforsen, tillsammans med kartläsaren Jonas Magnér, var bara en halv sekund från att vinna sin klass i Midsommardansen. Karlsson blev istället tvåa bakom segrande Jonas Åkesson från Karlskrona. Ett 40-tal ekipage kom till start i klassen A-förare GR-H.

Högt och stabilt tempo

Karlsson/Magnér lyckades hitta ett högt tempo även om det inte flöt på riktigt hela tiden. Mot slutet av den andra specialsträckan slog man i hårt i en inbromsning med ett oljeläckage och stukad framvagn som följd. Men i det stora hela var de förstås mycket nöjda.

– Vi hittade ett högt och stabilt tempo redan från start som vi kände oss bekväma i. Efter den fjärde sträckan låg vi på en delad förstaplats i klassen tillsammans med Jonas Åkesson. Åkesson var vassare på SS5 och slog oss med fem tiondelar där. Vi gjorde ett sista försök på sista sträckan att gå om. Men med samma tid som Åkesson på avslutningen så fick vi se oss slagna med 0,5 sekunder. Vi är givetvis supernöjda då vi haft en fantastisk inledning i den nya bilen, säger Victor Karlsson.

Midsommardansen var den andra deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen. Victor Karlsson toppade cupen efter sin seger i Simrishamn och drygade nu ut ledningen ytterligare.

Nästa tävling för Victor Karlsson blir Emiltrofén i Vimmerby på lördag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt